• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.01.2024

10:03

Đilasovi očajnički pokušaji da osvoji vlast već postaju smešni! Potraga za "fantomskim biračima" je potpuni apsurd! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Đilasovi očajnički pokušaji da osvoji vlast već postaju smešni! Potraga za "fantomskim biračima" je potpuni apsurd! (VIDEO)

Podeli vest

Očajnički pokušaj Dragana Đilasa da izborni debakl predstavi kao posledicu mahinacija sa biračkim spiskovima i takozvanim fantomskim biračima ruši se kao kula od karata. U "Info jutru" na ovu temu razgovarali smo sa Bojanom Bilbijom, urednikom političke rubrike u listu "Politika".

Đilas je saopštio da je na adresi Beogradskog vodovoda i kanalizacije u Ulici Kneza Miloša 27 prijavljeno 211 "fantomskih" birača. Tragom ove informacije, ali i drugih adresa koje je sam Đilas obelodanio u svom obraćanju, "Informer" je na osnovu Zakona o dostupnosti javnih informacija od zvaničnih organa tražio sve podatke. Kako se navodi u odgovoru v.d. Načelnika uprave gradske opštine Vračar Gordane Basta koji je prosleđen našoj redakciji, sve Đilasove tvrdnje su naprosto laž. Prema ovim podacima, na adresi Kneza Miloša 27 nije upisan ni jedan birač.

Bojan Bilbija, urednik "Politike" istakao je na samom početku da ništa besmislenije od potrage za takozvanim fantomskim biračima nikada nije ni video ni čuo.

Foto: Tanja Andric

Bojan Bilbija

-Ta potraga za fantomima je smešna. Na kraju se pokazalo da su to sve gluposti. Vi zamajavate onaj deo javnosti koji možda i veruje da je to istina. Neko to radi to zato što je nekoga zaista zaboleo taj izborni poraz. Računali su da će ta razlika biti manja i da će rezultat biti tesan. Tada bi priča o fantomima možda imala smisla. Ali razlika je bila 900.000 glasova. Kada je Aleksandar Vučić 2004. godine izgubio od Nenada Bogdanovića za 800 glasova, u 21:30 je čestitao pobedniku. Ovi to nikada nisu uradili. To pokazuje tu razliku i to pokazuje zašto oni ne mogu da dođu na vlast- rekao je Bojan Bilbija.

On je istakao da se mnogo energije i vremena gubi na to da se dokaže nešto što je očigledno.

-Mora da se dokaže šta je istina, a šta je laž, ali takve nebuloze da se rade, to je unošenje zbunjenosti u našu javnost. Treba da se bavimo bitnim temam: rat za ratom se dešava, trpimo užasne pritiske zbog Kosova i Republike Srpske, traže od nas da se odreknemo Rusije i Kine. Ako bi ovi drugi došli na vlast, oni bi sproveli sve te agende. Zlatno pravilo glasi: nikada na stranim tenkovima ne pokušavaj da dođeš na vlast u svojoj zemlji. Ni jedan jedini dokaz nisu ponudili, nego samo imamo njihove reči. Ide se redom od jedne do druge adrese, sve je laž do laži- rekao je Bilbija.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ruska ekonomija prva u Evropi? Da li je rat doneo prosperitet ili je sve samo prestava za Putinove glasače? (VIDEO)
Live TV

Ruska ekonomija prva u Evropi? Da li je rat doneo prosperitet ili je sve samo prestava za Putinove glasače? (VIDEO)

Ruska ekonomija je postala prva u Evropi i peta u svetu, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. O ovoj temi, kao i ostalim novostima u Ukrajini razgovarali smo sa Biljanom Šahrimanjan Obradović iz Centar za stratešku analizu, a putem vajbera iz Moskve uživo u studio Informera priključio se i Sergej Boljević, šef katedre patologije čoveka na Sečenovskom Univerzitetu.

13.01.2024

09:32

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mandić: Srpski poslanici će predložiti Rezoluciju o Jasenovcu!
Politika

Mandić: Srpski poslanici će predložiti Rezoluciju o Jasenovcu!

Nakon što je premijer Crne Gore Milojko Spajić potvrdio da će zvanična Podgorica u Generalnoj skupštini UN glasati za Rezoluciju o Srebrenici, predsednik crnogorskog parlamenta Andrija Mandić je najavio da će politički predstavnici srpskog naroda predložiti usvajanje Rezolucoje o genocidu u Jasenovcu i izrazio očekivanje da će ona biti usvojena.

09.05.2024

16:05

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!
Politika

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!

Sednica Skupštine Srbije, na kojoj će se raspravljati o dopunama Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, kojima se predviđa da građani koji su promenili prebivalište u poslednjih 11 meseci ne mogu da glasaju na novoj adresi, zakazana je za petak, 10. maj u 14 sati.To će, kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, biti prva od pet tačaka dnevnog reda, a predlog dopuna tog Zakona podnelo je 37 poslanika.

09.05.2024

16:05

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija