• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.02.2024

17:40

Treći svetski rat će se razbuktati iz Ukrajine! Bliski istok u strahu čeka američke izbore! (VIDEO)

Informer

Live TV

Treći svetski rat će se razbuktati iz Ukrajine! Bliski istok u strahu čeka američke izbore! (VIDEO)

Podeli vest

Rastuću globalnu nestabilnost u svetu zbog pojavljivanja novih ratnih žarišta i političku tenziju zbog dolazećih američkih izbora, komentarisao je gost Info dana, istoričar Saša Adamović.

Istoričar Saša Adamović naveo je da trenutno stanovnici Gaze spavaju pod otvorenim nebom zbog razorenog stanja u samom pojasu.

- Ulazak Huta u sukob na Bliskom istoku može se interpretirati kao pokušaj da se zaustavi genocid koji se dešava u Gazi. Američki neokonzervativci hoće da iskoriste SAD kako bi neutralisale Iran i osigurale nadmoć Izraela u regioni. Trenutno je Gaza nemoguća za život i tamo ljudi bukvalno spavaju pod otvorenim nebom. Zapad sada čeka da se nešto desi kako bi direktno okrivio Iran, zato je kod Trampa pozitivno što za vreme svog mandata nije započinjao ratove - rekao je Adamović. 

Foto: Zoran Sinko

 

Adamović je dodao kako se saradnja Donalda Trampa i Benjamina Netanjahua, urušila pred kraj Trampovog mandata zato što je Netanjahu prerano čestitao izbornu pobedu Džozefu Bajdenu.

- Umesto u Rusiji i Iranu, Donald Tramp pretnju vidi u Kini, međutim ne verujem sa bi želeo da eskalira tenzije sa Kinezima. A ako će do trećeg svetskog rata dolaziti, počeće u Ukrajini. Amerikancima je jasno da je sukom u Ukrajini mnogo zbližio Kinu i Rusiju. Sa druge strane Tramp je naklonjen Izraelu. Međutim njegova saradnja sa Netanjahuom se urušila kada ga je optužio da je prerano čestitao Bajdenu na pobedi. Netanjahu neće dozvoliti formiranje palestinske države što je takođe eskaliralo tentzije između njih dvojice - rekao je Adamović.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija