• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.02.2024

10:19

Očekuje se više hiljada građana na skupu u Kosovskoj Mitrovici! Ni nakon sednice Saveta Bezbednosti, Kurti ne namerava da odustane od ukidanja dinara! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Očekuje se više hiljada građana na skupu u Kosovskoj Mitrovici! Ni nakon sednice Saveta Bezbednosti, Kurti ne namerava da odustane od ukidanja dinara! (VIDEO)

Podeli vest

U "Informer specijalu" gostovala je novinarka "Informera" Zvezdana Jevtić. Ona je govorila o predstojećem skupu građana u Kosovskoj Mitrovici koji će se u 12 časova okupiti na mirnim protestima protiv režima Aljbina Kurtija.

Novinarka "Informera" Zvezdana Jevtić istakla je da je ovo zaista važan skup.

Foto: Tanja Andric

Zvezdana Jevtić

-U pitanju je miran skup. Očekuje se više hiljada naših građana. Aljbin Kurti se nije zaustavio ni nakon sednice Saveta bezbednosti.  On je rekao da neće odustati od ukidanja platnog prometa. Izjavio je da je dinar ostao u prošlom veku. Naš narod na bankomatu ne može da podigne dinare. Bili su prinuđeni da idu u centralnu Srbiju da bi podigli svoj novac. Vidimo da je velika nestašica lekova u Kosovskoj Mitrovici. Zautstvljen je kamion sa novcem. Iz dana u dan dešavaju se strašne stvari. Mi možda nekada nemamo predstavu sa kakvim terorom se susreće naš narod. Ja kada se čujem s njima oni kažu da su uplašeni, da vlada velika neizvesnost. Zato će se u 12 sati okupiti veliki broj prosvetnih radnika. Veliki broj dece ne može da odlazi u škole i vrtiće- rekal je Zvezdana Jevtić.

Ona je navela da je ukidanje dinara poslednja tačka pre oružanog sukoba.

-Kurti kalkuliše što se tiče vojske i policije. Njemu se ne isplati da krene na taj način jer će biti sprečen. Ukidanje dinara je poslednji mirovan način na koji on može da deluje. Ovo su zaista strašne stvari i verujem da će ovim skupom Međunarodna zajednica da se podigne. Organizatori ovog skupa su Udruženje penzionera. Sve do sednice Saveta bezbednosti se Međunarodna zajednica nije oglašavala. Ipak, podigla je glas što se tiče Banjske i to da osudi našu zemlju, a nije se oglašavala na sve što čini Aljbin Kurti svih ovih godina. Ja se nadam da će ovaj skup otići u svet i da će Međunarodna zajednica uslišiti vapaj naroda na rubu egzistencije. Ljudi nisu primili ni plate ni penzije. Penzioneri sada nemaju novca lekove da kupe. Strašno je šta se u 21. veku dešava na Kosovu i Metohiji- rekla je Zvezdana Jevtić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Kurtijeva laž o pokušaju atentata je dokaz njegovog debakla u Savetu bezbednosti! Ukidanje dinara je napad na ekonomsku bezbednost Srba na KiM! (VIDEO)
Live TV

Kurtijeva laž o pokušaju atentata je dokaz njegovog debakla u Savetu bezbednosti! Ukidanje dinara je napad na ekonomsku bezbednost Srba na KiM! (VIDEO)

Eparhija raško - prizrenska apelovala je na verni narod na Kosovu i Metohiji da, u trenucima u kojima su izloženi otvorenoj represiji kosovskih vlasti i to, kako navode, kao nikada do sada od završetka oružanog sukoba 1999. godine, da pokaže dostojanstvo, hrabrost, snagu, narodno jedinstvo i trpljenje i poručuje im da su se menjale mnoge vlasti na ovom prostoru, ali da je sa njima bila i ostala njihova Crkva. O sve težoj situaciji na KiM danas u "Info jutru" govorio je Zoran Spasić, predsednik Centra za bezbednosnu i medjunarodnu politiku.

12.02.2024

09:52

sledeća vest

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija