• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.02.2024

14:24

Ukidanje dinara je ukidanje prava na život! Šiptarski projekat KiM polako dolazi Evropi na naplatu! (VIDEO)

Informer

Live TV

Ukidanje dinara je ukidanje prava na život! Šiptarski projekat KiM polako dolazi Evropi na naplatu! (VIDEO)

Podeli vest

Gosti "Informer specijala" bili su Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Petar Latinović, novinar "Informera" i Branislav Ivković, član GO SNS. Sa njima smo razgovarali o aktuelnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji, a posebno o portestu naših građana u Kosovskoj Mitrovici.

Ana Đorđević, borac za prava Srba na Kosovu i Metohiji rekla je da se Kosovo i Metohija ne može brniti bez srca i duše.

Foto: Zoran Sinko

Ana Đorđević

-Ovo zlo albansko dugo se spremalo. Novo Brdo je mesto gde je prvi dinar stvoren. Nije to samo izbacivanje neke valute, već je to i psihološki udar. Kosovo je i srpski Jerusalim i srpski Kuvajt. Gledam bodljikavu žicu i sećam se kada su Srbe opasali bodljikavom žicom ispred opštine Zvečan. Onog dana kada ne budem emotivno i srcem branila Kosovo, neću ga više ni braniti. Gledam jednog dedu na fotografiji koji je na svom vekovnom ognjištu na Kosovu i Metohijim. On štapom pokušava da odbrani sebe i svoj narod. Ovim ukidanjem dinara, ukida se pravo na život. Ima podtekst cele te priče, a to je da se Srbi, Srbija i sve što je srpsko ubiju u pojam. Udara se na svetinje. Udara se na dinar. Upadaju u pošte i konfiskuju srpski dinar, a evro je neleganla valuta. Vidimo da je Međunarodna zajednica preblaga u odnosu na sve ono što su podržali- rekla je Ana Đorđević.

Ona je pokušala da poređa pojedine događaje sa Kosova i Metohije hronološki, kako bi ova situacija bila jasnija.

-U životu je jako bitna hronologija. Prosečan čovek nije dužan da zna sve fakte. Vratila bih se samo u 90-te godina kada je Interpol konstatovao 900.000 tadašnjih nemačkih maraka je bilo direktno razmenjivano za oružje koje se unosilo na Kosovo i Metohiju. Sporna je da ta EU i ta samoproklamovana elita sa zapada koja se kune za vladavinu prava. Moj lični doživljaj njih je da su oni četvrti rajh. Podsetiću EU da je Agencija EU rekla je da albanska mafija u sprezi sa italijanskom mafijom korumpira državne činovnike. Šiptarski projekat Kosova polako Evropi dolazi na naplatu. Da li ste mazohisti, kada umesto da sečete terorizam na Kosmetu, vi to podržavate i podstrehujete?- rekla je Ana Đorđević.

Petar Latinović, novinar i voditelj televizije "Informer" potsetio se reči Brane Crnčevića koje se na ovu situaciu mogu odlično primeniti.

Foto: Masha Bandjur

Petar Latinović

-Koliko Srbija treba da bude mala da ne bi bila velika? - izgovorio je svojevremeno Brana Crnčević. Aljbin Kurti nije državnik jer državu nema. Predstavljen je imenom i prezimenom. Imate čoveka koji čak ne ume ni plan da sprovede kako treba. Ja verujem da on dosta stvari radi na svoju ruku. U tom smislu on nije dobar sluga, a na Kosovu se pokazao da nije ni dobar "gospodar". Sad se pojavljuje kao dušebrižnik. Obraća se Srbima na srpskom i usmeno im govori o teroru koji sprovodi-rekao je Petar Latinović.

Branislav Ivković, član GO SNS istakao je da je jako zanimljivo to što je Aljbin Kurti zbrisao u Veliku Britaniju da se konsultuje šta sada da radi.

Foto: Informer

 

-Čini se da u Kvinti imamo rupe. Jedna rupa je Engleska, a druga je verovatno Nemačka. Na Kosovu ima i Albanaca koji penziju primaju u dinarima. Ovo što radi Kurti očigledno prerasta u fašizam. Evropa se godinama bori za mir na KiM, a zatvara oči na ono što radi  Kurti. Ono što je mene oduševilo jeste masovnost ovog skupa. Izvolite gospodo iz Evrope, uklonite remetilačke faktore na Kosovu i Metohiji. Prvo, KiM je deo Srbije i logično je da dinar bude valuta. Osim toga, prvi dinar iskovan je pre osamsto godina tamo. Očekujem da će Kurti sada Gračanicu proglasiti džamijom. Verujem ipak da dolazi do promena odnosa u svetu. Meni se dopao govor Aleksandra Vučića u Savetu bezbednosti. Čak je i Amerika tada imala izbalansiran pristup. Mi smo faktički toj sednici u medijskom smislu probili tu vrstu blokade- rekao je Branislav Ivković.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15