• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.02.2024

11:52

Ruske nuklearke u svemiru - američka izmišljotina! Američka pomoć Ukrajini nije služila ničemu! (VIDEO)

Informer

Live TV

Ruske nuklearke u svemiru - američka izmišljotina! Američka pomoć Ukrajini nije služila ničemu! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik odbora za obaveštajne poslove predstavničkog doma SAD-a Majk Tarner ima podatke o ozbiljnoj pretnji po nacionalnu bezbednst koje je dostavio svim članovima Kongresa na pregled. Dva dobro obaveštena izvora i neimenovani američki zvaničnici rekli su za CNN da je pretnja povezana sa Rusijom. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su pukovnik Velibor Stević i nekadašnji dopisnik Politike iz Moskve Slobodan Samardžija.

Navodno, Rusija želi da postavi nuklearnu bombu u svemiru i da time ugrozi bezbednost SAD-a, ali i ostatka sveta.

Pukovnik Velibor Stević istakao je da je ova informacija veoma opasna za ceo svet.

Foto: Zoran Sinko

Velibor Stević

-Svet je izgubio kontrolu, a pojedinci um i razum. Nema razuma, nema javnog prava, ratnog prava, humanitarno prava. Sve ovo su samo nagoveštaji. Nije samo Rusija, to radi i Amerika, možda i Kina. Nema dokaza i argumenata. Putin je više puta rekao da ne želi da ratuje, a posebno ne sa NATO-om. Zato on "moli" da se dogovorimo. Ovaj rat što se sad dešava, sve je to neko izazvao. Vojna namenska industrija nema milost. Oni samo žele profit. Ljudska krv i čovek za njih ništa ne znači. Ovo sada je nova trka za naoružanjem. Ja se nadam da će postojati neki dogovor i neki razum da se to ne desi. Amerika šalje pomoć u Kijev već 723 dana! I šta su uradili? Ništa! Samo je ukrajinski narod stradao. Gde je ta silna tehnika? Ta pomoć je pražnjenje vojnih hangara i magacina. Ovde su počeli 1999. godine. Ne kažem da Ukrajina nije dobila neko savremeno naoružanje, ali 80% je dobijala ono što njima ne treba. Ta pomoć ne može da pomogne Ukrajini. Oružje ne ratuje. Oružje je sredstvo kojim vojnik ratuje- rekao je Velibor Stević.

Nekadašnji dopisnik Politike iz Moskve Slobodan Samardžija rekao je da je jedino moguće da dođe do dogovora između onih koji imaju moć da povedu svet u novu katastrofu.

Foto: Zoran Sinko

Slobodan Samardžija

-Taj dogovor može da dođe samo ako jedni druge poštuju u pravom smislu te reči. Ono što se dešava na relaciji Amerika - Rusija pogađa ceo svet, a ne sam te zemlje. Ukoliko se veliki ne dogovore šta da se radi, to onda postaje pravi haos. Ono što je učinjeno posle Drugog svetskog rata, tu si mogao da uspostaviš neki poredak. Sad više nema pobeđenih i poraženih. Sad svako diže glavu.  Stvar je u tome što ti planovi ne mogu da se ostvare ni danas. Amerikanci su postali svesni da tehnološki Amerika nije naprednija od Rusije. Ruska vojna tehnika u vojnim stvarima premašuje američku. Kad je završavan Drugi svetski rat, Amerikanci nisu bacili atomsku bombu na Japan zato što drugačije nisu mogli da završe rat, nego zato što je Rusija krenula sa severea da uzima delove Japana. Amerikanci su videli da će izgubiti svoje uporište na Pacifiku. Sve ono što je nekad bila Amerika, sada više nije. Oni više nisu tehnološki napredni i sada se toga plaše- rekao je Samardžija.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ocena iz vladanja od sada ulazi u prosek! Evo na koji način će se ocenjivati učenici u osnovnim i srednjim školama! (VIDEO)
Live TV

Ocena iz vladanja od sada ulazi u prosek! Evo na koji način će se ocenjivati učenici u osnovnim i srednjim školama! (VIDEO)

Pre nekoliko dana došlo je do izmena u osnovnim i srednjim školama. Doneta je odluka da će ocena iz vladanja od sada biti podjednako bitna kao i sve ostale ocene. Roditelji će moći da podnesu prijave ukoliko su nezadovoljni radom nekog profesora. Ovo su izmene pravilnika za osnovne i srednje škole o kojima je u emisiji "Prve info" govorila ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

16.02.2024

10:31

sledeća vest

Izbori 2024

SNS Vračar: Formirali smo većinu od 34 odbornika
Izbori 2024

SNS Vračar: Formirali smo većinu od 34 odbornika

Predsednik opštinskog odbora SNS Vračar Nenad Djordjević izjavio je da je koalicija “Aleksandar Vučić - Vračar sutra” zajedno sa još najmanje tri izborne liste koje imaju odbornike u Skupštini opštine Vračar utvtrdila većinu za konstituisanje vlasti u ovoj beogradskoj opštini.

03.06.2024

00:33

Vesti

Stručnjaci otkrivaju kada je pravo vreme za kupovinu! Evo gde su drva najjeftinija
Društvo

Stručnjaci otkrivaju kada je pravo vreme za kupovinu! Evo gde su drva najjeftinija

Leto još nije počelo, a mnogi već razmišljaju o grejanju sledeće zime. Građani koji se greju na drva i pelet već obilaze stovarišta i kupuju ogrev, budući da je sada jeftiniji. I profesor Branko Glavonjić savetuje da se ne čeka septembar i oktobar, jer nije realno očekivati neki drastičan pad cena u narednom periodu. Branko Glavonjić je rekao da se građanima već od marta, aprila, savetuje da je pravo vreme da počnu sa nabavkom ogreva za sledeću grejnu sezonu. Trend pada cena drvnih goriva se nastavio i u maju

03.06.2024

09:51

Hronika

Srđan Janković rešio da prekine zavet ćutanja! Svoj iskaz vezano za slučaj male Danke rešio da iznese sutra pred tužiocem!
Hronika

Srđan Janković rešio da prekine zavet ćutanja! Svoj iskaz vezano za slučaj male Danke rešio da iznese sutra pred tužiocem!

Osumnjičeni za ubistvo male Dankke Ilić(2) Srđan Janković iz Luke, koji se dva meseca u zatvoru branio ćutanjem rešio je da progovori i svoj iskaz vezano za ovaj slučaj pred tužiocem iznese sutra 4. juna za kada je zakazano saslušanje u VJT u Zaječaru! koje vodi istragu ,to je potvrdio nvnarima tokomprotekle nedelje i njegov branilac Živadin Bogdanović.

03.06.2024

09:29

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija