• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.02.2024

16:54

Prošlo je 16 godina od šiptarskog terorističkog i separatističkog akta proglašenja nezavisnosti tzv. Kosova! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Prošlo je 16 godina od šiptarskog terorističkog i separatističkog akta proglašenja nezavisnosti tzv. Kosova! (VIDEO)

Podeli vest

Prošlo je 16 godina od proglašenja neustavne i nelegalne nezavisnosti tzv. Kosova, a o tome su govorili u Info danu Miloš Garić,"Kossev" predsednik Matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša, politički analitičar Luka Stajić i Lazar Stević novinar TvMost.

Lazar Stević novinar TvMost govori o tome da Srbi na KiM imaju sve manje dinara i da Kurti pokušava na sve načine da otera Srbe sa KiM.

- Sve je manje i manje dinara i ljudi su veoma zabrinuti jer ne mogu da kupe osnovne namirnice i mora da se nađe neko rešenje za to. Međunarodna zajednica mora da nađe način da zabrani ovu sramnu odluku Aljbina Kurtija. Kurti priča priču kako će se pustiti dotok dinara, a zaustavio je protok novca iz centralne Srbije. Kurtijev cilj je da padne ispod 1% Srba na Kosovu i MEtohiji, da ne bi bilo ZSO - iskazao je Stević.

Foto: Informer

Lazar Stević

 

Predsednik Matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša ističe da se ne treba deliti po Srbima i Albancima, ali isto tako i da Srbija mora da sačuva svoju teritoriju i teritorijalni integritet.

- Ne treba se deliti po Srbima i Albancima, jer smo prirodno oslonjeni jedni na druge i treba da budemo složni. Izgradnje novih američkih baza po Albaniji tačno pokazuje šta su interesi i ciljevi SAD. Pravni naslednik Jugoslavije je Srbija, a kada su i Crnu Goru odcepili od Srbije, a jasni put Srbije je da sačuva svoju teritoriju i teritorijalni integritet - rekao je Beriša.

Miloš Garić, "Kosovo online", kaže da posle 16. godina eksperiment formiranja tzv. Kosova od strane EU i Zapada nije uspeo.

 

- Godine 2008. sve je izgledalo ružno i tužno i neizvesno, ali posle 16. godina eksperiment formiranja tzv. Kosova od strane EU i Zapada nije uspeo. Albanci su težili ka separatizmu, ali gola sila ne može da zameni međunarodno pravo. Svetinja i nepovredivost teritorijarnog integriteta i suvereniteta ne može da se dovodi u pitanje i ne može da se samo jedna strana pita i da pravi jednostranu nezavisnost - objasnio je Garić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Demo Beriša, Miloš Garić i Luka Stajić

 

Politički analitičar Luka Stajić navodi da kaže da Zapad ima dvostruke aršine i da je nelegalni akt proglašenja tzv. Kosova.

- Dvostruki aršini Zapada i međunarodne zajednice su prisutni već decenijama. Nelegalni akt jednostranog proglašenja tzv. je neustavan, ali Amerika i njeni poltroni Francuska i Nemačka misle drugačije i žele da nam odcepe deo teritorije - kazao je Stajić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija