• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.02.2024

18:41

Popović otkrio do sada nepoznate detalje atentata na Zorana Đinđića i ubistva Željka Ražnatovića Arkana! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Popović otkrio do sada nepoznate detalje atentata na Zorana Đinđića i ubistva Željka Ražnatovića Arkana! (VIDEO)

Podeli vest

O ratu države i mafije tokom devedesetih godina u Srbiji, ali i mnogim drugim temama iz jednog od najgorih perioda naše zemlje, govorio je u Info danu bivši načelnik Odeljenja za krvne delitke Žarko Popović.

Bivši načelnik Odeljenja za krvne delitke Žarko Popović ističe da kada je počelo razbijanje titoističke Jugoslavije, počela je promena sistema, ali su i mnogi kriminalci iz Evrope uneli organizovani kriminal.

- Mi smo živeli u rigidnom sistemu socijalizma pre devedesetih godina. Forsiralo se da državu vode intelektualci, a da droga i narkomani ne postoje. Kada je počelo razbijanje titoističke Jugoslavije, počela je promena sistema, ali i mnogi kriminalci su se vratili iz zemalja sveta i Evrope i uneli taj duh organizovanog kriminala. Jugoslavija se nije ugasila zbog ekonomskih interesa, nego je razbijena i sve je to pripremano - rekao je Popović.

Žarko Popović dodaje i da najveće zlo je počelo devedesetih kada su počeli da ubijaju policajce iz zasede, ali i opisao je događaj kada je Ćenta ošamario Marka Miloševića.

- Cigare, skupi automobili, pa čak i klubovi sa prostitutkama su bili pored droge jedan od okidača sa obračunima klanova međusobno, ali i obračuna klanova sa političarima. Najveće zlo je počelo kada su počeli da ubijaju policajce iz zasede, ubili su mnoge moje kolege, a za neke se ne zna i ko je počinilac. Ćenta je dolazio iz Japana i kada je došao na naš aerodrom ušao je u fri šop koji su držali Vlada Tref i Marko Milošević. Ćenti nisu hteli da prihvate novčanicu od 1000 maraka, a onda je ošamario Marka Miloševića i posle Arkanove svadbe Ćenta je likvidiran - objasnio je Popović.

Foto: Zoran Sinko

Žarko Popović

 

Naš sagovornik je opisao detaljnije i ubistvo Željka Ražnatovića Arkana 2000. godine u hotelu Interkontinental, u Beogradu.

- Na dan ubistva Arkana, zvali su me iz operativnog centra da pođem, jer su ubijeni Garić i Mandić. Tog dana je Arkan u Interkontinental došao sa Cecom, a planiralo se kako će da likvidiraju Željka Ražnatovića. Ubice su došle u Interkontinental, sele odmah iza Arkana i odjenom je Gavrić ustao i overio sa dva metka Arkana. Arkanov telohranitelj je istrčao iz Cecinog lokala i ona mu je dodala njen pištolj, jer je njegov zakočio, ali je telohranitelj uspeo da upuca Gavrića - istakao je Popović.

Prema tvrdnjama gosta Info dana, njegova ekipa za istraživanje ubistva premijera Zorana Đinđića je otkrila da je bilo još atentatora i da je bilo više od dva pucnja.

- Ja sam napravio posebnu ekipu koja je istraživala ubistvo premijera Zorana Đinđića. Ekipa je posetila i Birčaninovu gde ime je jedna baka rekla da se neka ekipa motala po zgradi i nešto navodno radili. Bilo je dva pucnja iz Gepartove ulice to je nesporno, ali je moguće da su prave ubice pucale iz Birčaninove ulice na premijera i da su nestali bez traga - tvrdio je Popović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija