• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.03.2024

08:35

SPECIJALNI PROGRAM TELEVIZIJE INFORMER! Đilasovi podanici spremili pakleni plan za sutrašnju sednicu Skupštine grada Beograda! (VIDEO)

tanjug/beta/ap

Live TV

SPECIJALNI PROGRAM TELEVIZIJE INFORMER! Đilasovi podanici spremili pakleni plan za sutrašnju sednicu Skupštine grada Beograda! (VIDEO)

Podeli vest

O sutrašnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, ali i paklenim planovima za nedelju koje je spremila Đilasova opozicija govorili smo sa gostima u specijalnom programu Informer TV.

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić odložio je za 3. mart konstitutivnu sednicu Skupštine grada Beograda, sve ovo pratite u specijalnom programu Informer TV. Povodom svih ovih dešavanja oglasili su se predsednik Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i predsednik POGB Aleksandar Šapić koji su najavili ponavljanje izbora.

Đilasovi pijuni čekaju dalja naređenja sa Zapada

Narodni poslanik Veroljub Arsić ističe da opozicija želi ponovo na vlast, ali i da ukloni aktuelnu vlast na sve načine.

- Opozicija želi na sve načine da se vrati na vlast, jer je to bivši režim. Dugo sam narodni poslanik i nikada nisam video slična dešavanja i nikada nismo imali ovakvu opoziciju u istoriji. Cilj im je da optuže aktuelnu vlast za krađu i da tim lažima ponište sve rezultate koje je vlast stvorila - tvrdio je Arsić.

Foto: Tanja Andric

Veroljub Arsić

 

Petar Popović, urednik PEPO portala govori o tome da će se na novim izborima suočiti patriotski i prozapadni blok opozicije koju finansira Zapad.

- Jasno što ćemo ići na nove izbore, zato što ćemo videti čistu političku situaciju i imaćemo dva jaka bloka. Sa jedne strane imate patriotski blok dok je sa druge strane prozapadni blok. Sad se bira da li će se vijoriti NVO zastava ili srpska zastava. Zašto opozicija nije napravila neku humanitarnu akciju, umesto što je otišla na Zapad da blati Srbiju, ali jasno je da ih oni finansiraju - objasnio je Popović.

Foto: Tanja Andric

Petar Popović i Olivera Miletović

 

Novinar Olivera Miletović navodi da se Zapad preko svojih piuna iz opozicije umešao u izbore i strukture države Srbije. 

- Odmah posle završenih izbora trebalo je da se formira gradska vlast, jer se Zapad preko svojih piuna iz opozicije umešao u izbore i strukture države Srbije. Opozicija je posle izbora sačekala šta će im reći sponzori sa Zapada, NVO organizacije i Soroš, a kada im je rečeno da na sve načine izvrše pritisak na državu oni su to i uradili - rekla je Miletović.

Reditelj Ljubiša Ristić navodi da neće biti pokušaja državnog udara, ali i smatra da bi delovi opozicije trebali da idu u zatvor.

Treba tog Ćutu, Mariniku i ostale što više dovoditi na televiziju i presretati na ulici, da bi narod video kakvi su oni zapravo. Bez podrške vojske, policije i vlasti nema državnog udara, smatram da će opozicija dobiti po nosu ako budu pravili blokade i treba da idu u zatvor - kazao je Ristić.

Kriminalci pokušavaju opet da dođu na vlast

Kapetan Dragan Vasiljković ističe da kriminalci pokušavaju opet da uzmu vlast prevarama i nasiljem i da računaju da je narod glup.

- Ja stvarno nisam glorifikator lidera, ali za mojih 70 godina tvrdim da je ovo najlepši period za Srbiju. Preživeli smo sve oblike demokratije i kriminalce koji su vladali našom zemljom, neki od njih su zaradili preko noći 619 miliona. Kriminalci pokušavaju opet da uzmu vlast prevarama i nasiljem i računaju da je narod glup - kazao je Kapetan Dragan.

Foto: Tanja Andric

Kapetan Dragan

Prof. Ilija Kajtez, stručnjak za bezbednosti i sociolog, kaže da opozicija želi da vrši destrukciju uz pomoć svojih mentora sa Zapada.

- Opozicija želi da vrši destrukciju uz pomoć svojih mentora sa Zapada. Uslediće mrcvarenje opozicije u sledećih mesec i po dana, a zato moramo da se ujedinimo protiv takve opozicije i njihovih mentora sa Zapada. Narod je video dosadašnje rezultate i zato će pametno glasati - istakao je Kajtez. 

Foto: Tanja Andric

Ilija Kajtez

 

Raspada se Đilasova jazbina, razbežali se njegovi ljudi

Vladimir Đukanović poslanik SNS ističe da njegova stranka ima većinu i da su troje odbornika koji su bili uz listu "Srbija protiv nasilja", podržali vladajuću većinu.

- Ne volim skupljanje ljudi sa drugih lista, ali sigurno je da SNS ima većinu. Troje odbornika koji su se priklučili većini, dolazi iz liste "Srbija protiv nasilja". Smatram da su za Srbiju najbolji ponovljeni izbori i smatram da će narod ponovo pametno izabrati listu Aleksandra Vučića. Izbori će verovatno biti krajem maja, opozicija ima dovoljno vremena da ode na neko putovanje, a uvek se žale da nemaju para - tvrdio je Đukanović.

Foto: Pedja Milosavljević

Vladimir Đukanović

Vacić: Liberalni NATO vladika Grigorije je kockar

Miša Vacić, lider Srpske desnice kaže da vladika Grigorije ni ne nosi mantiju, već nosi džins i ide u kockarnice.

- Frakcije koje ne znaju ni u kojoj su stranci, žele da se dokopaju vlasti. Vladika Grigorije ni ne nosi mantiju, već nosi džins i ide u kockarnice, a to znam jer sam živeo u Dizeldorfu, a on bio sveštenik u Nemačkoj. On je postao građanski liberalni NATO vladika koji je zapravo predstavnik neke Marinikine crkve - rekao je Vacić.

Foto: Tanja Andric

Miša Vacić

Povodom svih ovih dešavanja oglasio se i predsednik Aleksandar Vučić koji je najavio moguće ponavljanje izbora.

Frakcije opozicije žele vlast po svaku cenu

Analitičar Miljan Jovićević ističe da je opozicija urgirala da se izveštaj iz Evropskog parlamenta o izborima ne prevede i opozicija se raspala na više frakcija.

- Uvek postoji insajder u političkim prilikama, posebno ovoliko značajnim prilikama kao što je sednica Skupštine. Došli smo do određenih saznanja da je opozicija urgirala da se izveštaj iz Evropskog parlamenta o izborima, ne prevede. Opozicija se raspala na više frakcija - kazao je Jovićević.

Foto: Foto: Pedja Milosavljević

Miljan Jovićević

 

Miljan Damjanović iz SRS kaže da opozicija želi potpunu unutrašnju kontrolu u gradu Beogradu.

- Imali smo sa jedne strane Jerkovića koji je bio nosilac liste i opozicija je govorila da želi potpunu unutrašnju kontrolu u gradu Beogradu. Opozicija želi da kontroliše svaki organ u gradu, a oni nemaju ni iskustvo ni završenu školu za vođenje ozbiljnih institucija - rekao je Damjanović.

Foto: Foto: Pedja Milosavljević

Miljan Damjanović

Andrija Jorgić, direktor "Borbe" navodi da Đilasova opozicija želi da formira novu stranku "Proglas".

- Vladika se pozicionirao u crkvi, ali se ubacuje u političku priču. Patkari iz "Ne davimo Beograd" šetali malo po gradu i zgrnuli pare, ovi Zelenovićevi blokirali ceo grad, a sada žele novu stranku zvanu "Proglas" i da svi budu pod političkim krilom Dragana Đilasa - rekao je Jorgić.

Foto: Foto: Pedja Milosavljević

Andrija Jorgić

 

Advokat Pavle Staničić tvrdi da vladika kao svešteno lice ne treba da bude u politici i da se opozicija služi svim sredstvima da se dočepaju na vlast.

- Vladika kao svešteno lice ne treba da bude u politici. Opozicija se služi svim i svačim i ne biraju sredstva da se dočepaju vlasti u Beogradu, ali siguran sam da će Vučićeva koalicija imati još veći uspeh nego pre - objasnio je Staničić.

Foto: Foto: Pedja Milosavljević

Pavle Staničić

Vladimir Kokanović, predsednik Srba u Sloveniji govori o tome da ga je šokiralo što su Vladika Grigorije i Bodgiroga uz ideologiju genocida i nezavisnog tzv. Kosova.

- Poslednja informacija koja je i mene iznenadila, je ona koju je dao vaš glavni urednik Vučićević. Šokantno mi je da su vladika i bivši košarkaš odjednom ušli u politiku, ajde to što su ušli u politiku, nego odobravaju ideologiju nezavisnog tzv. Kosova i aminuju optužbe za genocidnu državu - naveo je Kokanović.

Đilasovci spremaju pakleni plan za nedelju

Glavni i odgovorni urednik Informer Dragan J. Vučićević ističe da je Đilasova opozicija spremila pakleni plan za nedelju i žele da uključe Dejana Bodirogu, vladiku Grigorija i "Proglas" u svoj plan.

- Dobili smo pouzdanu informaciju da su Đilasovci spremili pakleni plan. Naime, žele da kandiduju Bodirogu za gradonačelnika i da uključe vladiku Grigorija i "Proglas". Kako će Đilasovci objasniti nama da je Dejan Bodiroga kvalifikovan za gradonačelnika, on nije mogao da vodi svoj restoran bez dugova, a kamoli Beograd i kako planiraju da objasne da "Proglas" ima status stranke, a tvrdili su da nije. Sprema nam se strašna parada licemerja u nedelju - rekao je Vučićević.

Foto: Foto: Zoran Sinko, Aleksandar Jovanović Cile

Dragan J. Vučićević

 

Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje kaže da su stavovi vladike Grigorija  antisrpski i da se on i Bodiroga i "Proglas" uključuju u Đilasovu kampanju.

- Vladika Grigorije se krije iza mantije SPC, a njegovi stavovi su toliko antisrpski, da ga narod zove biskup Grgur. Mi znamo da su svi oni članovi Đilasove stranke, tu je i Bodiroga, a ako se stvarno stavi na uslugu bilo koje političke stranke, to stvarno nije u redu. "Proglas" samo čeka da se ubaci u stranačku mašineriju, a smatram da ni ne treba da bude izbora - rekao je Deđanski. 

Foto: Foto: Pedja Milosavljević

Stevica Deđanski

 

Politički filozof Dragoljub Kojčić ističe da je opozicija počela da se oslanja na druge autoritete iz drugih sfera, kao što su sport i crkva.

- Ovo je transfer autoriteta i očigledno je da postoji ogroman deficit autoriteta kod njih. Opozicija nema program, liderstvo i jasan cilj. Opozicija je počela da se oslanja na druge autoritete iz drugih sfera, kao što su sport i crkva, oni nisu u stanju da izađu pred svoje glasače - kazao je Kojčić.

Foto: Foto: Pedja Milosavljević

Dragoljub Kojčić

Izborne krađe nije bilo a oni bi da je izmisle!

Sociolog Vladimir Vuletić istakao je da opozicija apeluje na emocije mladih kako bi ih isprovocirali da stanu u prve redove njihove agende.

- Ovde postoji tendencija da mlade guraju u vatru kako bi ostvarili svoje ciljeve i oni apeluju na njihove emocije kako bi ih isprovocirali da stanu u prve redove. Ako govorimo o izbornoj krađi smatramo da se glas nekoga ko nije glasao bude dodat nekoj stranci ili da se gras za nekoga pripisuje stranci za koju nije glasao što mi ovde nismo imali - rekao je Vuletić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Marketinški stručnjak Mihajlo Rabrenović govorio je da opozicionu koaliciju čine ljudi koji nemaju nikakvog radnog ili političkog iskustva.

- Kada vidimo bes i frustraciju prozapadne opozicije koja je napadala javna dobra i udarala policajce mogli smo videti kako bi izgledala ta zapadna demokratija. Njihovu koaliciju čine ljudi koji su u svojim aferaškim akcijama bacili Srbiju na kolena ili oni koji nemaju nikakvog iskustva bilo profesionalnog ili upravnog - rekao je rabrenović.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Politički analitičar Luka Stajić naveo je kako smatra da apel opozicije na Zapad da se umeša u izborni proces Republike Srbije može biti karakterisan kao antiustavni potez.

- Apel opozicije na Zapad da se meša u izbore u Srbiji je antiustavno delo, jer nemaju strane agenture šta da se pitaju na domaćim izborima. Više puta su govorili da je Vučić izdao Kosovo, a kada bi te mlade iz opozicije pitali koliko zemalja je do Vučićeve vlasti priznavalo lažnu državu, a koliko danas pričala bi se druga priča - rekao je Stajić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

 

Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost dodao je kako Dragan Đilas treba da ide u političku penziju zbog izbornog neuspeha, ali da umesto toga od opozicije pravi taoce.

- Dragan Đilas je ranije govorio drugima da treba da odu u političku penziju ako nisu u stanju da ostvare političke rezultate. Međutim kada je došao red na njega on je to odbio da uradi. On zapravo drži taoce u opoziciji i tera druge da mu se klanjaju kako bi imali bilo kakav politički uspeh - rekao je Barac.

Đilasovcima sada smetaju i ponovljeni izbori!

Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke govorio je kako još uvek nismo čuli program nijedne opozicione stranke, a pored toga imate i one poput pokreta "Mi" koji su izneverili svoje birače ne želeći da se opredele za bilo koju koaliciju, time govoreći svojim biračima da su glas bacili u vetar.

Foto: Zoran Sinko

 

Univerzitetski profesor Slavko Ivković konstatovao je da danas svako ko nosi indeks može se nazivati studentom, u Srbiji danas imamo oko 50 hiljada studenata i ne možemo ih svrstavati sa istih onih par stotina koji su u ime Đilasa.

Foto: informer/printscreen

 

Stefan Srbljanović iz Centra za društvenu stabilnost naveo je kako se apel Zapadu od strane opozicije kao bumerang vratio ka njima nakon izveštaja ODHIR-a.

- Jedini program Đilasove opozicije bio bi priznanje kosova, jer su im savetnici oni koji se gnušaju svega srpskog i koji žele podaničku vlast koja će se birati po restoranima. Deo opozicije ne želi da mi svoje probleme rešavamo kao suverena zemlja. Njihov apel Zapadu im se kao bumerang vratio izveštajem ODHIR-a koji je naveo da su građani slobodno i samostalno izabrali politiku koja im odgovara, a oni bi sada da tu slobodu ruše, jer su se nadali drugačijem ishodu - rekao je Srbljanović.

Foto: informer/printscreen

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!
Društvo

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom i to uglavnom u drugom delu dana a najviša dnevna temperatura biće od 20 do 25 stepeni, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

01.05.2024

12:54

Hronika

Sport

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15