• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.03.2024

17:36

Vladimir Putin javno objavio da su Rusi i Srbi vekovni saveznici. Neraskidivo prijateljstvo se nastavlja! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Vladimir Putin javno objavio da su Rusi i Srbi vekovni saveznici. Neraskidivo prijateljstvo se nastavlja! (VIDEO)

Podeli vest

Javno izjašnjavanje predsednika Rusije Vladimira Putina da su Rusi i Srbi prijateljski narodi, komentarisali su gosti Info dana, bivši dopisnik Politike iz Moskve Slobodan Samardžija i analitičar Miloš Laban.

Bivši dopisnik Politike iz Moskve Slobodan Samardžija istakao je da devedesetih godina ruska ekonomija trpi toliko nagli pad da je prosečna plata bila oko 100 evra što danas više nije slučaj.

- Putinova želja da pokaže da su Rusi i Srbi vekovni prijatelji je izuzetno bitna za nas pogotovo, ako pogledamo da su Amerikanci podigli avio bazu u Albaniji. Rusija je devedesetih bila u teškom ekonomskom padu kada je prosečna plata bila oko 100 evra. Boris Jeljcin je uradio veliku stvar što nije dozvolio da se Rusija rasproda i da njeni proizvodni kapaciteti ostanu u zemlji. Putin je svim oligarsima ponudio da moraju da posluju u Rusiji po zakonima i prioritetizuju ruske radnike, a oni koji to nisu hteli bili su primorani da odu iz zemlje - rekao je Samardžija.

Foto: Zoran Sinko

 

Analitičar Miloš Laban naveo je da je upravo Ruska Carevina ta koja je ucenila Zapad da će se povući iz Prvog svetskog rata ukoliko Francuska ne ispuni obećanje i ne pošalje brodove po Srbe.

- Ruski car je zapretio da će Rusija izaći iz Velikog rata ukoliko Francuzi ne pošalju lađe u Albaniju da izbave srpsku vojsku kao što su obećali, to je samo jedan od momenata kada se Rusija zauzela za Srbiju - rekao je Laban

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija