• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.03.2024

09:04

Sektama glavni cilj razaranje porodice! Evo zbog čega većina samoubica hrli u smrt (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Sektama glavni cilj razaranje porodice! Evo zbog čega većina samoubica hrli u smrt (VIDEO)

Podeli vest

Povodom skorašnjih tragedija, o pregovaranju sa samoubicama i rešavanju kriznih situacija govorili su gosti Info jutra novnarka Informera Jelena Rafailović, psiholog Bojana Šlajmer i alas Renato Grbić.

Alas Renato Grbić navodi da se mnogo puta susreo sa samoubicama, kao i da je izvukao 31 osobu iz vode koja je htela da se ubije.

- Susretao sam se mnogo puta sa samoubicama, ali voda i beton su različite stvari. Kada samoubica hteo da skoči sa mosta, ja sam došao čamcem i pitao ga šta radi, a on mi je rekao da se sklonim, ali ja nisam hteo i govorio sam mu kako je život lep i vredan, a onda sam pozvao svoje drugare iz policije da spreče samoubistvo. Izvukao sam 31 osobu iz vode koja je htela da se ubije - ispričao je Grbić.

Foto: Informer.rs/printscreen

Renato Grbić

 

Novnarka Informera Jelena Rafailović ističe da su najteže tragedije sa smrtnim ishodom dece, kao i da do sada nismo imali samoubistvo cele porodice.

- Koliko god da čovek dugo radi crnu hroniku, najteže bude kada tragedija bude vezana za decu, kao što se dogodilo skoro u Novom Sadu. Dešavaju se tragedije sa decom u saobraćaju, ali nismo imali ovakvu situaciju da cela porodica izvrši samoubistvo - rekla je Rafailović.

Foto: Pedja Milosavljević

Jelena Rafailović i Bojana Šlajmer

Naša novinarka govori i o detaljima pokušaja samoubistva na Novom Beogradu.

- Verujem da je otac imao ideju koju je usadio svojoj ženi, a to je da ih čeka zagrobni život posle smrti. Što se tiče incidenta na Novom Beogradu, nije bilo vremena da dođe pregovarački tim MUP-a, ali je kasnije uhapšen. Čovek nije bio zdravog razuma, moguće je da je nešto konzumirao i Bogu hvala da se sve dobro završilo - objasnila je Rafailović.

Psiholog Bojana Šlajmer kaže da sekte najviše manipulišu mladima, kao i da je njihov cilj da razore porodicu.

- Ovo nije nešto što se desilo puko, jer je ovo kompleksan slučaj. Odbacićemo hipotezu da su se deca sama otrovala, već svi dokazi ukazuju na to da je u pitanju sekta. Sa mladima se može lako manipulisati, a postoje razne vrste sekta i načini funkcionisanja. Moguć je ekonomski problem da su bili narkomani ili nekome dugovali. Sekta ima motiv da uništi porodicu, a mladi su ciljna grupa  - kazala je Šlajmer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Sektaš iz Petrovaradina promenio identitet! Bio obrazovan pa odveo porodicu u smrt (FOTO)
Zločin koji je potresao Srbiju

Sektaš iz Petrovaradina promenio identitet! Bio obrazovan pa odveo porodicu u smrt (FOTO)

Mladi supružnici Lav Petrović Suvajdžić i Martina Petrović Suvajdžić koji su izvršili samoubistvo skokom sa 17. sprata solitera u naselju Liman 2 u Novom Sadu, a prethodno ubili svoju decu, sahranjeni su prošle nedelje, i to na različitim lokacijama, očigledno po zahtevu Martinine porodice kada su rešili da njeno telo, kao i telo mališana sahrane odvojeno od njenog supruga, smatrajući da je upravo on glavni krivac koji je Martinu uvukao u kandže sekte.

10.03.2024

21:54

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija