• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.03.2024

21:04

Darija Kisić: Uvedena su dva nova skrininga za novorođenčad! Država svaki dan pomaže porodicama sa decom obolelom od retkih bolesti! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Darija Kisić: Uvedena su dva nova skrininga za novorođenčad! Država svaki dan pomaže porodicama sa decom obolelom od retkih bolesti! (VIDEO)

Podeli vest

U glavnom "Dnevniku" "Informer TV", pored svih aktuelnih tema govorila je specijalna gošća, ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić. Ona je govorila o pomoći porodicama sa decom obolelom od retkih bolesti.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić istakla je da se resorno ministarstvo trudi da radi svaki dan, sedam dana u nedelji.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Darija Kisić

-Trudimo se da posetimo što više porodica, da ih čujemo i vidimo na koji način najbolje možemo da im pomognemo. Danas smo u Lipovici razgovarali sa porodicom. Najlepši trenuci u našem poslu su kada provodimo vreme sa porodicama. Već od kraja januara počeli smo sa isplatama jednokratnih podrški u vrednosti od 25.000 dinara, ali i vaučere za apoteke i rehabilitaciju- rekla je ministarka Kisić.

Ona je istakla da, kada su u pitanju retke bolesti, u Srbiji se danas svaki dan govori o tome, a mnogo se i uradilo.

-Nažalost, terapija postoji samo za 5% ovih bolesti. Uvedena su i dva nova skrininga za novorođenčad. To su ogromna finansijska sredstva. Ponosni smo na našu zemlju koja je u mogućnosti da takvu podršku pruža. Jedna od porodica koju smo posetili devojčica ima cističnu fibrozu. Konkretno u toj porodici, devojčica prima terapiju. Što se ranije otkrije bolest, kod nekih oboljenja moguće je imati normalan, nesmetan život. Jako sam srećna što je naše ministarstvo prepoznato koje treba da bude grupa vrednih ljudi koja će pomagati porodicama sa decom obolelom od retkih bolesti. Učinićemo sve da čujemo svaku od porodica i zajedno rešimo probleme- rekla je ministarka.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Rusija glasa za Putina! Izlaznost od oko 70% SAD može samo da sanja! (VIDEO)
Live TV

Rusija glasa za Putina! Izlaznost od oko 70% SAD može samo da sanja! (VIDEO)

Rusija glasa, a svi znamo šta će biti rezultat. Ipak, ne znamo šta Zapad sprema! Nebojša Berak, magistar ekonomskih nauka bio je gost "Info dana" i on je govorio o izborima u Rusiji. Njemu se u studiju "Informera" priključila i Radojka Tmušić, slavistkinja i spisateljica i pukovnik u penziji Ljuban Karan. Političar Dragan Stanojević javio se preko vajber uključenja direktno iz Moskve, kako bi komentarisao izborni proces.

16.03.2024

16:32

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija