• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.03.2024

16:32

(VIDEO) Konačno otkriveno! SAD na mapi sveta izaberu odakle će da isisaju novac, Zapad napravi novi rat, pa im očisti put do zakopanog blaga!

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

(VIDEO) Konačno otkriveno! SAD na mapi sveta izaberu odakle će da isisaju novac, Zapad napravi novi rat, pa im očisti put do zakopanog blaga!

Podeli vest

O potencijalnom svetskom ratu i mogućim novim žarištima u svetu, ali i velikoj ekonomskoj igri, govorili su gosti Info dana novinar Marko Lakić i analitičar Vladimir Dobrosavljević.

Novinar Marko Lakić ističe da je rat ogroman biznis i da Zapad zanima samo novac, a ne politika i ideologije.

- Rat košta od pertli do hleba jako puno. Rat je ogroman biznis i može da se zaradi u ratu. Nemci su veoma razvili svoju industriju iako su izgubili oba rata. Japan je takođe izgubio rat, ali je pre Drugog svetskog rata bio feudalna zemlja, a sada je vođa u tehnološkoj industriji. Postoje mnoge štamparije superdolara, a SAD krije svoje federalne rezerve. Malo zemalja u svetu može da bira svoju nezavisnost od celog sveta. SAD vodi glavnu reč u vojnoj industriji - rekao je Lakić.

Naš sagovornik dodaje i da Zapadu Rusija ne da širenje na Istok, ali i da ne postoji bojazan od direktnog sukoba.

- Džaba se NATO i Zapad širi na Istok, što se kaže džaba ste krečili, jer Rusi im neće dati ni metar napred. Pa pre svega kada pogledamo tenkove, ruski tenkovi su daleko nadmoćniji. Daleko smo od Trećeg svetskog rata, jer i dalje u svetu postoji bojazan od toliko velikog sukoba, a i Zapad ne želi da rizikuje biznis - kazao je Lakić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Vladimir Dobrosavljević i Marko Lakić

 

Politički konsultant Vladimir Dobrosavljević navodi da Zapad tvrdi da se  pare slivaju kad se i krv sliva niz ulice i da su bitne sve grane industrije za vojnu industriju.

- Osnivači dinastije Rotšild su rekli da se pare slivaju kad se i krv sliva niz ulice. Za vojnu namensku industriju bitne su i ostale grane industrije. Zarada je prioritet Zapada, a ne ideologija i politika. Federalne rezerve su pozvale kompaniju "Blek rok" da spasavanja firme. Ljudi iz "Blek roka" imali su uticaja u skoro svakoj administraciji. Smibioza između krupnog kapitala i donosioca odlika itekako postoji i više vode računa da se slože sa onim koji im finansiraju kampanje - kazao je Dobrosavljević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija