• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.03.2024

18:42

Ukrajinska vojska u očaju, ruske snage nezadrživo gaze ka Kijevu! NATO bezumno juri direktno na Putinove bojeve glave!

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Ukrajinska vojska u očaju, ruske snage nezadrživo gaze ka Kijevu! NATO bezumno juri direktno na Putinove bojeve glave!

Podeli vest

U novom izdanju emisije Rat uživo, govorili smo o specijalnoj operaciji u Ukrajini, ali i o ratu u pojasu Gaze, a o svemu tome govorili su glavni i odgovorni urednik portala "RT Balkan" Nikola Vrzić, stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević, Bratislav Živković kapetan Garde i Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost.

Bratislav Živković kapetan Garde objašnjava da je jasno  a Zapad gubi u Ukrajini, pa zato pritiska Rusiju sa svih strana, ali i da je vidno da Ukrajina nema ljudi, a ruska armija napreduje.

- Na izložbi povodom godišnjice bombardovanja su bile visoke zvanice. Lideri iz Evrope žele na sve načine da ugroze Rusiju, ali sve je to kratkog daha i nekordinisano. Jasno je da Zapad gubi u Ukrajini, pa zato pritiska Rusiju sa svih strana. Vidno je da Ukrajina ne raspolaže ljudskim resursima i pokušali su da napadnu Rusiju tokom izbora, ali to je propalo. Vidno je na frontu Ukrajina nema ljudi pa moraju da koriste dronove, ali je vidan napredak ruske armije - govorio je Živković.

Foto: informer.rs

Bratislav Živković

 

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević navodi da Rusija želi da izmori i iscrpi sve resurse Zapada, a ta taktika deluje, ali i da je NATO definitivno već u Ukrajini.

Alkaida i ostali ekstremisti su obukli uniforme ukrajinske vojske i vrše napade protiv ruskih snaga, a to su informacije kojima raspolaže ruska služba bezbednosti. Zapadni mediji konstantno govore da je agresija Rusije,a zapravo se radi o specijalnoj operaciji. Ovo je rat 50 organizovanih država Zapada protiv jedne Rusije. Pre ili kasnije će se desiti granica Zapada i Rusije na Dnjepru, ali je moguć i direktan sukob NATO i Rusije. Rusija želi da izmori i iscrpi sve resurse Zapada, a ta taktika deluje, ali NATO je definitivno već u Ukrajini - tvrdio je Galijašević.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Dževad Galijašević

 

Glavni i odgovorni urednik portala "RT Balkan" Nikola Vrzić ističe da ukrajinska vojska koristi američke kapacitete koje nije koristila do sad, a to je jasan izrazočaja i očajničkih poteza.

- Od kako je ruska vojska osvojila Avdejevku i krenula u napredovanje, Ukrajinci su počeli da koriste Abrams i Patriot američke tenkove i sisteme, a to je izraz očaja i očajničkih poteza jer guraju ono što im je ostalo na ruske snage. Režim u Kijevu ima trku sa vremenom da zaustavi rusku vojsku, nemaju izgrađene odbrambene linije, hronični nedostatak ljudstva je prisutan i koriste ono što nisu do sada koristili - rekao je Vrzić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Nikola Vrzić i Ognjen Karanović

Naš sagovornik dodaje i da smrt civila u Gazi samo ubrzava raspad američke hegemonije.

- Bajden ne može ne podržava Izrael, zbog jakog jevrejskog lobija u Americi. Amerika ima duple standarde i oni imaju pravilo da rade šta žele. Amerikanci nizu izrežirali nove napade u pojasu Gaze, već je to bila odluka Netanjahua. Smrt civila u Gazi samo ubrzava raspad američke hegemonije - naveo je Vrzić.

Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost kaže da je Rusija jasno utvrdila linije razdvajanja i linije fronta i ruske snage su uspele da probiju sva teško utvrđena uporišta ukrajinske vojske.

- Počela je velika ofanziva ruske vojske i svakako da će do masovnijih kretanja ruske vojske doći u toku godinu. Rusija koristi kapacitete koje je koristila do sad i čekaju pogodan trenutak da upotrebe još veće kapacitete. Rusija je jasno utvrdila linije razdvajanja i linije fronta i ruske snage su uspele da probiju sva teško utvrđena uporišta ukrajinske vojske - kazao je Karanović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17