• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.03.2024

22:01

Zapad razjario ruskog medveda! NATO i Ukrajina drhte od Putinovog gneva koji će ih dezintegrisati!

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Zapad razjario ruskog medveda! NATO i Ukrajina drhte od Putinovog gneva koji će ih dezintegrisati!

Podeli vest

U Info večeri govori smo o stravičnom masakru u Moskvi, a posledice i uzroke tog užasnog događaja analizirali su gosti Marko Blažić iz Centra za društvenu stabilnost, Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke, novinar iz Njujorka Dejan Jelača, predsednik SPOR Stefan Srbljanović i politikolog Vladimir Pavićević.

Predsednik SPOR Stefan Srbljanović objašnjava da je Rusija i dalje ugrožena i da u našoj južnoj pokrajini imamo i dalje aktivnosti terorističkih organizacija.

- Bitno je da se rasplamsavanje terorističkih napada nije raširilo na trusna područja, ali je Rusija i dalje ugrožena. U našoj južnoj pokrajini imamo i dalje aktivnosti terorističkih organizacija i to može veoma da bude opasno. Naše službe bezbednosti ulivaju sigurnost i nikakve pretnje ne mogu da se dogode - naveo je Srbljanović.

Novinar iz Njujorka Dejan Jelača kaže da Amerika tvrdi da je Rusija bila obaveštena i na to se poziva, kao i nereagovanje i napadanje Amerikanaca zbog toga, ali i da je masakr tek početak.

- Ovo je samo početak samo onoga što nas čeka. Američki mediji od sinoć prate dešavanja u Moskvi. Nastradale su 133 osobe i idalje je puno osoba u kritičnoj situaciji. Videli smo da su neki od tih terorista u bolnici i da ne govore ruski jezik. Stejt Deparment je rekao da se saoseća sa ruskim narodom, a pozvali su sedmog marta još svoje građane u Moskvi na terorističke napade, ali je i obavešten državni vrh Rusija. Amerika kaže da je Rusija bila obaveštena i na to se poziva, kao i nereagovanje i napadanje Amerikanaca zbog toga - objasnio je Jelača.

Marko Blažić iz Centra za društvenu stabilnost ističe da je saradnja SAD i ISIS-a usko povezana.

- Pitanje Islamske države je veoma upitno i ona je od Al Kaide uzela dirigentsku palicu. Novoformirani ogranak Islamske države se borio protiv Talibana, sarađivao sa Amerikancima, ali upadao i u Iran. Saradnja SAD i ISIS-a je usko povezana, a sada su uzeli odgovornost za napad - naveo je Blažić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Marko Blažić, Nebojša Obrknežev i Vladimir Pavićević

 

Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke navodi da se front iz Ukrajine, preselio u Moskvu, kao i da je Putin dao umeren govor, ali da će na masakr odgovor biti jak.

- Mnoge organizacije za ljudska prava, su nestala sada kada je najbitnije, a kada su ugrožena prava mravojeda u Somaliji, onda su prvi. Mi ne govorimo o frontu ovo je van fronta na koncertu i tu su i poginula deca koja su došla da slušaju muziku. SAD su upozoravale o napadu, pa onda su okrivili Putina, a onda je ISIS preuzeo odgovornost, a pitanje je koliko i ta organizacija više postoji. SAD je imala više informacija, a nije htela da podeli ili je čak učestvovala u napadu. Putin je dao umeren govor, ali odgovor će biti jak - rekao je Obrknežev.

Politikolog Vladimir Pavićević kaže da svaka teroristička akcija podrazumeva da se utvrdi odgovornost onih koji su to izvršili, a uništenje je odgovor na takve akcije.

- Ovo je prosto jedan događaj sa kojim moramo da počnemo sa saosećanjem prema Rusiji. Izvesno je da je ovo teroristički akt koji je iznenadio ceo svet. Svaka teroristička akcija podrazumeva da se utvrdi odgovornost onih koji su to izvršili, a uništenje je odgovor na takve akcije. Teška je situacija u svetu i Evropa je u jednom velikom strahu, a mi na Balkanu smo u veoma u prednosti jer smo navikli na sukobe - zaključio je Pavićević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija