• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.03.2024

18:00

(VIDEO) Teroristički napad u Moskvi služi da političke grupacije skrenu pažnju sa Gaze - Laban bacio sumnju na NATO lobiste!

Miloš Rafailović

Live TV

(VIDEO) Teroristički napad u Moskvi služi da političke grupacije skrenu pažnju sa Gaze - Laban bacio sumnju na NATO lobiste!

Podeli vest

Potencijalne kazne koje mogu očekivati teroristi koji su sproveli napad u dvorani "Krokus siti" u Moskvi, komentarisali su gosti Info dana, pukovnik u penziji Miroslav Španović, advokat Pavle Staničić, analitičar Miloš Laban i komandant jedinice "Vukovi sa Drine" Milan Jolović.

Pukovnik u penziji Miroslav Španović objasnio je kako smatra da je napad izvršen diletantski tako što ima je podeljeno lovačko oružje bez jasne organizacije.

- Amerikanci su jedini koji su agresivno zastupali stav da Ukrajina nije imala veze sa napadom u Moskvi, a time što toliko brane Ukrajinu samo bacaju veću sumnju na nju. Ovaj napad je učinjen diletantski tako što im je dato oružje i municija sa prostim uputstvima. Islamisti pre svakog napada imaju instrukcije ko će koga da ubije ukoliko ne uspeju da se izvuku. Neverovatno mi je da bi ovako masovan zločin bio organizovan ovako amaterski i za tako mali novac tek tako - rekao je Španović.

Foto: informer/printscreen

 

Advokat Pavle Staničić govorio je da veliki deo ruske javnosti već traži kazne za teroriste koje su zasigurno surovije od onih koje su propisane u ruskom zakonodavstvu.

- Teroristi će sigurno biti osuđeni na maksimalnu zatvorsku kaznu, a potera za njima trajala je više sati i zna se da su se kretali vozilu Reno "Klio". Zlikovci moraju biti ispitani kako bi se znalo ko su nalogodavci napada i baš iz tog razloga neće biti likvidirani. Ogroman deo javnosti sa gnevom gleda na teroriste i zaisgurno već traži kaznu koja je verovatno brutalnija od one propisane ruskim zakonom - rekao je Staničić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Analitičar Miloš Laban naveo je da su NATO komentatori ranije najavljivali da će biti terorističkih napada i da smatra da su napadi orkestrirani kako bi se pažnja skrenula sa razaranja u Gazi. 

- Sve islamske zemlje su u prijateljskim odnosima sa Rusijom i ko god je orkestrirao ovaj napad verovatno je nastojao da zavadi Rusiju i islamski svet. Sada pokušava da se skrene pažnja sa žrtava pričama kako ljudska prava terorista neće biti poštovana, a iskreno smatram da za ovo zaslužuju da budu nabijeni na kolac. NATO komentatori su najavljivali terorističke akcije, ali ih nije bilo, jer uoči razaranja Gaze islamski svet ne želi da okreće svet protiv sebe. Zato smatram da je ovo scenirano sa strane da bi javnost krivila islamski svet i kako bi se skrenula pažnja sa Gaze - rekao je Laban.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Komandant jedinice "Vukovi sa Drine" Milan Jolović istakao je kako ne misli da je napad organizovan amaterski, jer je potrebna logistika kako bi se sproveo u delo napad i samo bekstvo.

- Od Zelenskog ne možemo očekivati empatiju prema ruskim žrtvama, a definitivno smatra da mu ide u korist bilo kakva šteta Rusiji. U Moskvi su pojačane mere bezbednosti tako da ne mislim da je tako lako proći sa oružjem, ubiti toliki broj ljudi i pobeći zato ne mislim da je ovo amaterski orkestrirano. Smatram da je bilo dovoljno da budu samo tri agenta u civilu koja bi uzvratila vatru i odbila teroriste. Vrlo verovatno su bili drogirani tokom napada kako bi sebe mentalno distancirali od zločina koji će počiniti - rekao je Jolović.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija