• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.04.2024

22:04

(VIDEO) SAD ubedile Evropu da su joj neophodne! Mnogo nakaradne politike, sile i vojske trenutno se krije iza samo jednog zakona: PROFIT!

Informer

Live TV

(VIDEO) SAD ubedile Evropu da su joj neophodne! Mnogo nakaradne politike, sile i vojske trenutno se krije iza samo jednog zakona: PROFIT!

Podeli vest

Licemerje nikada nije bilo veće kada je kolektivni Zapad u pitanju. Konačno su skinute sve rukavice. Analena Berbok možda nije naročito pametna, ali je postala vrlo drska. O situaciji koja ključa u celom svetu u "Info večeri" govorili su Boriša Mandić, pilot u penziji i Vinko Pandurević, general - pukovnik u penziji.

Pilot u penziji Boriša Mandić istakao je da je treća godina rata u Ukrajini već započela i da je krajnje vreme da vidimo neka rešenja.

Foto: Informer.rs/printscreen

Boriša Mandić

-Nadamo se da će ona doneti makar neki prelom jer predugo ovo traje. Diplomatija je pala. Cenimo da sada rade diplomatije u cilju da se iznađe rešenje. Ovaj sukob nema rešenje na vidiku. Počevši od ciljeva koje je postavila Rusija, a to je da Ukrajina ne sme ući u NATO. Očito SAD ne mogu  da pomognu Ukrajinu onako kako su obećali. Zelenski je ukinuo izbore. To je sada jedna indirektna pretnja vojnim saveznicima. Ovo leto najavljuju se neke ofanzive. Očekujemo konačni  rasplet. Pitanje je da li će  Rusija hteti da osvaja dalje teritorije ka Krimu, ili će se zadovoljti sa ovim što je već osvojila. Čini se da se ponovo kupuje vreme. U eventualnoj varijanti doći će, ne daj bože, do sukoba NATO pakta i Rusije. Ceo svet ima mnogo žarišta gde bi mogao da započne rat.  U Africi bi mogla udariti mnogo veća eksplozija nego što je sada u Ukrajini. Svet je jako blizu Trećeg svetskog rata. Toliko je toga ušlo, toliki je upliv nakaradne politike, sile i vojnih angažovanja, a iza svega toga postoji zakon zvani profit- rekao je Boriša Mandić.

Vinko Pandurević, general - pukovnik u penziji komentarisao je želju NATO pakta da se širi na istok, ali i nedostatak mogućnosti za ono ka čemu teže. 

Foto: Informer.rs/printscreen

Vinko Pandurević

-Amerika kao predstavnik atlantizma ubedila je Evropu da joj je neophodna. Francuska ima drugu tradiciju kada je u pitanju  NATO pakt. Makron je bio izrazitiji čak i kada se tiče slanja njegovih vojnika na front. NATO se širio od početka hladnog rata. Amerika je gazila do zidina Kremlja. Nema više teritorija gde bi se NATO mogao proširiti. U pogledu aviona Rusi su nešto slabiji od Amerike, ali u svim ostalim segmentima mnogo su jači od celog NATO pakta. Oni su Gruziju, Moldaviju i druge bivše sovjetske republike pokušali da uvuku u NATO. Baza u Rumuniji je potrebna jer se neke stvari pomeraju na istok. Gruzija više nije u opticaju za NATO. Ukrajina je u sukobu i sada NATO mora da računa na Poljsku. Nemaju mnogo manevarskog prostora- rekao je Pandurević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

Ispovest policajca koji je 5. oktobra bio u napadnutoj policijskoj stanici u centru Beograda: Političari su sa navijačima upali i odneli oružje
Hronika

Ispovest policajca koji je 5. oktobra bio u napadnutoj policijskoj stanici u centru Beograda: Političari su sa navijačima upali i odneli oružje

Zoran Srećković penzionisani policajac koji je 5. oktobra 2000. godine bio u policijskoj stanici u Ulici Majke Jevrosime kada je ona napadnuta, kaže da su političari sa navijačima upali i odneli oružje, koje nikada nije vraćeno i ne zna se gde je završilo i da su pojedinci zbog toga dobili nagrade za unapređenje demokratije, a on se pita: "Kojoj su demokratiji oni doprineli tog 5. oktobra?!"

05.10.2024

11:41

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija