• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.05.2024

13:09

Ime malog zločinca zaslužuje da padne u zaborav! Srbija neguje sećanje na stradalu decu i radnika obezbeđenja! (VIDEO)

Informer

Live TV

Ime malog zločinca zaslužuje da padne u zaborav! Srbija neguje sećanje na stradalu decu i radnika obezbeđenja! (VIDEO)

Podeli vest

Gostujući u Info jutru novinar hronike Milan Stojadinović osvrnuo se na tragični događaj u OŠ "Vladislav Ribnikar" i govorio o prizorima koje je zatekao kada se pojavio na licu mesta.

Novinar hronike Milan Stojadinović izjavio je da ne želi da pominje ime počinioca kojeg smatra zlikovcem i da njegove godine ne umanjuju njegovu krivicu.

- Nažalost tog dana sam bio tamo, a koleginica Jelena Rafailović je tamo bila prva na licu meste. Sve je bilo jako traumatično i vest je bila samo da je bila pucnjava, a potom smo saznali da se radi o masovnom ubistvu. Kasnije smo saznali jeziv podatak da je ubica bio njihov drugar, dugo radim hroniku i znam koliko deca mogu da budu surova, ali ovako nešto niko nije mogao da zamisli. Neću pominjati ime dečaka, to je ubica i zlikovac, a to što je imao trinaest godina ne umanjuje njegovu krivicu iako pred zakonom ne može da odgovara. Bio je svestan šta će uraditi i to je planirao, devojčice koje su bile peti razred nije ni poznavao. Radnik obezbeđenja ga je video kako sedi ispred škole i pozvao ga da požuri da ne kasni na nastavu, a on je zapravo planirao zločin. Vodi se krivični postupak protiv oca koji to nije adekvatno obezbedio. Kako je moguće da dete dva dana drži oružje u rancu, a da roditelj to nije primetio - rekao je Stojadinović.

Foto: Informer

 

Stojadinović je dodao kako su roditelji kada su stigli na lice mesta bili usplahireni, prvenstveno zato što zbog preopterećene mreže nisu mogu da stupe u kontakt sa svojom decom.

- Ovde ili su roditelji bili nezainteresovani za dete ili su svesno zatvarali oči, a ukoliko je to slučaj ova deca i radnik obezbeđenja idu njima na dušu. Oni sve vreme sebe žele da predstave kao žrtve. Roditelji su na lice mesta dolazili usplahireni, jer zbog preopterećenosti mreže nisu mogli da stupe u kontakt sa svojom decom. Slušam svedočenja roditelja koji su pričali o tim trenucima gde su se oni prisećali sitnica tog jutra kada su ispraćali decu u školu - rekao je Stojadinović. 

Advokat Predrag Savić istakao je da smatra kako je dobro što se ime ubice ne pominje i da treba doneti "lex specialis" kako bi se zabranila javna upotreba njegovog imena.

- Sudski presedan je nemoguće napraviti, jer je dete ispod 14 godina krivično neodgovorno, jer u ovom trenutku osim Velike Britanije i SAD, malo zemalja dozvoljava da deca budu krivično odgovorna. Dobro je što se ime ubice ne pominje, jer je on to uradio kako bi se o njemu pričalo, a da sam poslanik uveo bih "lex specialis" da se zabrani upotreba njegovog imena - rekao je Savić

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija