• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.05.2024

16:15

Amerika menja međunarodno pravo po potrebi! Ćuti na represiju Palestinaca, dok glumi ljubav prema muslimanima iz BiH! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Amerika menja međunarodno pravo po potrebi! Ćuti na represiju Palestinaca, dok glumi ljubav prema muslimanima iz BiH! (VIDEO)

Podeli vest

Licemerno ponašanje Nemačke zbog sponzorisanja sramne rezolucije o Strebrenici i sve učestalije vazdušne napade Izraela na pojas Gaze, komentarisao je gost Info dana, bivši premijer Srbije Nikola Šainović.

Bivši premijer Srbije Nikola Šainović istakao je da su srpske vlasti devedesetih imale izjave koje ima Benjamin Netanjahu, suđenje bi trajalo pola sata i ceo državni vrh bi dobio doživotnu robiju.

- Izrael i Palestina pretenduju na deo Jerusalima kao glavnog grada gde su ključna muslimanska, jevrejska i hrišćanska  obeležja. Problem do danas nije rešen do te mere da se to odražava na današnjem sukobu. Srebrenica se vraća u igru, jer se vodi globalni rat od Ukrajine do Bliskog istoka. Ne ratuje se više samo oružjem već i informacijama, kada uzmemo presudu haškog suda vidimo da je doneo odluku da je počinjen zločin od strane pojedinaca i da se ne radi o genocidu, jer su deca i žene sklonjeni sa lica mesta. Genocid nad Jevrejima nije bio u Aušvicu već u samoj Nemačkoj iako je bio deo današnje Poljske. Srebrenica nije počinjena u Srbiji nego u BiH iza čega stoje pojedinci, a ne vlast. Netanjahu govori da Palestinci treba da ne stanu i iz aviona bombarduje naselja. Da smo mi imali jednu takvu izjavu suđenje bi nam trajalo pola sata i svi bi dobili doživotne robije, a Srebrenica se koristi kao izgovor da se sakriju događaji u Gazi. Za to će onda morati da glasaju muslimanske države, pogotovo zato što je Nemačka pokretač pod izgovorom da im je stalo do muslimana. Mi smo se borili protiv OVK bez plana za konačno uništenje, jer su se rasipali u civile i onda bi njihovo uništenje bilo vezano za stradanje civila - rekao je Šainović.

Foto: Tanja Andric

 

Naš sagovornik je dodao da se Srbija u borbi protiv OVK nije koristila vazdušnim napadima, jer su se teroristi krili među civilima dok Izrael to radi sa Hamasom.

- Izrael je sa severa Gaze potiskivao stanovništvo pod izgovorom borbe protiv Hamasa i za njih iz Rafe nema gde tako da sad na tom malom prostoru živi preko milion ljudi. Izrael sebe zove jevrejskom državom, ali im pretu da Arapi natalitetom postanu većina, zbog čega ih progone. Izrael je blokirao kontrolne tačke tako da su naselja ograđena ogradama od tri metra da Palestinci moraju kroz njih da prođu kako bi se kretali iz naselja u naselje, a takvih tačaka ima skoro petsto. Mi se protiv OVK nismo borili vazdušnim napadima. Ahtisari je nama uprkos tome govorio da mi nemamo pravo da upravljamo Kosovom, ali bih ja onda postavio pitanje odakle Nemačkoj pravo da posle dva svetska rata upravlja Evropom. Amerika je posle bombardovanja svima koji su bili protiv priznavanja Kosova, rekli da je to sui generis, jedinstveni slučaj što su uradili sa Izraelom i Tajvanom takođe. Bajden je kritikovao Izrael kako nije poslušan dok tepa Netanjahuu i zove ga Bibi, što vam dovoljno govori o njihovom odnosu. Američki ratovi širom sveta preplavio je Evropu migrantima - rekao je Šainović.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija