• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.05.2024

22:27

Škotska hoće nezavnisnost! Masovne grobnice u Gazi se množe dok Zapad ćuti! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Škotska hoće nezavnisnost! Masovne grobnice u Gazi se množe dok Zapad ćuti! (VIDEO)

Podeli vest

Ćutanje Zapadnih sila na masovne žrtve u pojasu Gaze i licemerno plasiranje sramne rezolucije o Srebrenici u cilju pokazivanja brige prema muslimanskom stanovništvu, komentarisali su gosti Info večeri, stručnjak za bezbednost Svetislav Lutovac i pukovnik u penziji Srbobran Radić.

Stručnjak za bezbednost Svetislav Lutovac istakao je da celokupno obradivo zemljište Italije pada u ruke Blekroka što ta kompanija nastoji da uradi i u samoj Ukrajini nakon sukoba.

- Mnogo više verujem u multipolarni svet, jer je monopolarna diktatura ceo svet potčinila svojim interesima. Ovi sukobi na Bliskom istoku su poprište oko nafte i gasa, a smatram da svetska javnost treba da se digne i ustanovi nove međunarodne institucije, jer se vraćamo u neka prethodna vremena gde se ubistvima i silom sve rešavalo. Kompletno poljoprivredno zemljište Italije prodato je Blekroku koji sada nastoju da pokupuje ukrajinsko zemljište i sada su zamerali ukrajinskom rukovodstvu što tolike vojnike sahranjuju na tom plodnom zemljištu. Ako znamo da te investicije raspolažu sa milijardama dolara jasno je u čijim je rukama Ukrajina - rekao je Lutovac.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Pukovnik u penziji Srbobran Radić naveo je da je britansko društvo rasno, verski i etnički duboko podeljeno i da sukob može eskalirati u svakom momentu što će značiti kraj bivše imperije.

- Akcije Zapada su sačinjene od informacionih udara tako da se Istok onesposobi da slobodno misli i predstavi Ruse kao monstrume, a da sa Zapada dolazi demokratija i sve što je dobro. Britanja je duboko podeljeno društvo koje je sukobljeno rasno, verski i etnički tako da to može dovesti do propasti bivše imperije. Španija na primer ne priznaje tzv. Kosovo zbog Katalonije, ali ih to nije sprečilo da bombarduju našu zemlju i da i dan danas šalju vojsku na KiM. Britanija je izdvojeno ostrvo koje zapaljivom retorikom sa SAD gura Evropu u sukob sa Rusijom. Razlika između Republike Srpske i Škotske je što je RS stvorena nakon krvavog rata tako da neće moći tako lako da je ugase slanjem nekih stranih zvaničnika - rekao je Radić.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani
Politika

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani

U francuskom gradu Troyesu održana je ceremonija obeležavanja Dana sećanja na stradale, prognane i nestale Rome na Kosovu i Metohiji. Burhan Osmani, organizator i inicijator ovog događaja, podsetio je prisutne na teške okolnosti u kojima su se Romi našli tokom rata na Kosovu i Metohiji u drugoj polovini 1990-ih godina, kada su Albanci hteli da otcepe južnu srpsku pokrajinu.

21.06.2024

19:42

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!
Politika

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!

Predsednik Skupštine Grada Beograda, Nikola Nikodijević, zakazao je 2. sednicu Skupštine grada Beograda za ponedeljak, 24. jun, u 10 časova. Mesto održavanja sednice je zgrada Skupštine grada na Trgu Nikole Pašića 6, u velikoj sali u prizemlju. Na dnevnom redu ove sednice naći će se izbor gradonačelnika Beograda, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća.

21.06.2024

18:43

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze
Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze

Brioni su nacionalni park i čuveno hrvatsko letovalište koje čine nekoliko ostrva i danas se pominje kao omiljeno mesto za odmor Josipa Broza Tita. Ali, i Srbija ima Brione...

20.06.2024

17:51