• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.05.2024

09:27

Kurti bi voleo članstvo u Savetu Evrope, ali bi još više voleo veliku Albaniju! Nemačka rovari i u Srbiji i oko Srbije! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Kurti bi voleo članstvo u Savetu Evrope, ali bi još više voleo veliku Albaniju! Nemačka rovari i u Srbiji i oko Srbije! (VIDEO)

Podeli vest

Da li je Kurtiju od Saveta Evrope preča velika Albanija? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji.

Predsednik Matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša rekao je da je Aljbin Kurti došao na vlast u Prištini sa idejom velike Albanije.

Foto: Pedja Milosavljević

Demo Beriša

-To je jedna od ključnih tačaka njegove partije. On duži vremenski period radi na tome. On je učestvovao na izborima u Albaniji jer želi da bude vođa svih Albanaca. On ne odustaje. Opšte je poznato da njegova partija ima svoje krakove i po Americi i po  Evropi. Ponekada Savet Evrope je samo problematičan. U ovom trenutku Kurti sve čini da ne formira ZSO kao ključni segment opstajanja Srba na Kosovu. Mislim da će na kraju odlučiti uticaj dve ključne zemlje, odnosno Nemačka i Francuska. Nemačka rovari puno oko nas i u samoj Srbiji i oko same Srbije. Mi smo već navikli sa presedanima i vidimo šta se dešava sa Rezolucijom o Srebrenici- rekao je Demo Beriša.

On je komentarisao situaciju o donošenju Rezolucije o Srebrenici, ali i o tome koje zemlje će podržati Srbiju, a koje neće u Savetu Evrope, a vezano za pridruživanje takozvanog Kosova ovoj instituciji.

-Poznato je da je Skupština Republike Srbije raspravljala o  Srebrenici. U Srebrenici jeste počinjen zločin, ali nije počinjen genocid. Vi danas ne smete da na tom prostoru pominjete srpske žrtve. Skoro 3700 Srba je ubijeno u istim tim borbama u istom tom periodu. Vidimo tu politiku koju određene zemlje Zapada vode u odnosu na Srbiju. Već dve godine Kurti se bavi prikupljanjem dokaza za podizanjem optužnice protiv Srba, ali to može da uradi samo ako uđe u Savet Evrope. Imaćemo zagarantovanu podršku Mađarske i Španije, ali se postavlja pitanje da li će reč održati Grčka- rekao je Demo Beriša.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Nastavlja se antisrpska politika Mila Đukanovića u Crnoj Gori! Sramna odluka crnogorskih vlasti o Srebrenici razbesnela većinu naroda! (VIDEO)
Live TV

Nastavlja se antisrpska politika Mila Đukanovića u Crnoj Gori! Sramna odluka crnogorskih vlasti o Srebrenici razbesnela većinu naroda! (VIDEO)

Odluka crnogorske Vlade da će na generalnoj skupštini Saveta bezbednosti glasati za donošenje Rezolucije o Srebrenici stvorilo je buru u javnosti i Srbije i Crne Gore. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Stefan Srbljanović iz Centra za društvenu stabilnost i advokat Predrag Savić. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i novinar Dražen Živković.

12.05.2024

09:02

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija