• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.05.2024

19:57

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)

Podeli vest

Od izlaska Velike Britanije iz EU mislili smo da će ova organizacija ojačati sebe. Od olaska Angele Merkel Evropa je došla na granicu rasula. U emisiji "Rat uživo" gosti su bili Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan i Mihajlo Olujić, geopolitički analitičar. Uživo u program javio se i novinar Vladimir Vidić, kao i novinar Dejan Jelača i dopisnik TV Informera Lazar Stević.

Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan komentarisao je takozvane zapadne vrednosti koje su se potpuno izokrenule i postale suprotnost samima sebi.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Kapetan Dragan

-Ja nisam geopolitičar, ja sam taktičar. Fokusiran sam na pojedine probleme, ali to što se dešava u Evropi ne valja. Odlaskom Velike Britanije započet je kraj Evrope. Dogodila se invazija na Nemačku nakon Drugog svetskog rata od strane Amerike i preko nje su uspostavili dominaciju nad čitavom Evropom. Svi smo verovali 1991. da Evropa neće podržati promenu granica. Sve te vrednosti zbog kojih smo voleli Zapad su okrenute za 180 stepeni. Mi sada imamo zabranu Čajkovskog. To ni Hitler nije radio. U tom zapadnom sistemu koji smo mi voleli, porodica je bila sveta. Nacizam je bio totalno negativan. Sada nema porodice, nema mame i tate, a biti patriota je nešto negativno, moraš biti izdajnik. U protestu protiv nasilja kidaju glavu predsedniku. Najgora vrsta nasilnika predstavlja se kao borci protiv nasilja. Pravda i jednakost za sve je bila parola Zapada. Ja sam doživeo na svojoj koži da toga nema, tamo je samo moć sile. Patriotizam je postao nešto naopačke, ako si izdajnik, onda si elita- rekao je kapetan Dragan.

On je govorio i o atentatu na premijera Fica.

-Teško mi je verovati da neko ko nema koristi od toga može da izvrši atentat. Ne bih rekao da je to samo jedan ludak. Uhvatite jednu organizaciju, kao što su na primer ustaše i date im malo para, naoružanja i političku podršku. Onda su oni vojska. To je jedno zlo koje je počelo da vlada ovde. Oni su poverovali da mogu da vladaju svetom na taj način. Ja verujem da bi oni nastavili tako da ih Rusi nisu zaustavili u tome- rekao je kapetan Dragan.

Geopolitički analitičar Mihajlo Olujić rekao je da je bregzit iskoristio konzervativnu kontrarevoluciju da bi progurao druge političke ciljeve.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Mihajlo Olujić

-Sa druge strane imamo druge pokrete u Evropi gde možemo progurati gosopodina Orbana i gospodina Fica. U Nemačkoj možemo da očekujemo drastičnu pormenu. I mi smo pod najvećim pritiskom ako govorimo o politici Nemačke. Zeleni su najveća ispostava Vašingtona. Ta partija Zelenih je iskorišćena kao sud da se ta politika na kraju i sprovede. Evropa je apsolutno u rasulu. Širom sveta imamo obojene revolucije. Ako govorimo o toj situaciji, obojene revolucije su korišćene kao alat, ali 2014. godine desio se prekret. Majdan je bila i nacionalna revolucija. Situacija koja se dogodila 2014. jeste da taj sistem trećeg sveta počeo da deluje na Evropu. Ista metodologija se koristila od strane drugih političkih aktera. Odlazak Angele Merkel u penziju je ključan momenat kada Nemačka uopšte pokušava da vodi samostalnu politiku. Makron je to video kao priliku da Francuska postane novi lider u Evropi. Ona je ta koja će da diktira bezbednost EU- rekao je Olujić.

Novinar Vladimir Vidić govorio je o potpuno različitoj situaciji Nemačke u Savetu Evrope u odnosu na to kako je to bilo nakon završetka Drugog svetskog rata.

Foto: Informer printscreen

Vladimir Vidić

-Juče je Analena Berbok boravila u Strazburu povodom 75 godina Saveta Evrope koji je osnovan 1949. godine. Tada je pristupilo 46 zemalja. Kuriozitet je da tamo više nije Rusija odnosno bivši Sovjetski Savez i sada tih 12% koje je Rusija plaćala neko će morati da nadomiri. Pored njene poruke koju je ona poslala juče iz Strazbura, zanimljiva je jedna činjenica: Nemačka je ušla u Savet Evrope 1950. godine i te godine kada je dolazila nemačka delegacija u Strazbur na redovno zasedanje, ni jedan hotel nije hteo da primi goste iz Nemačke zbog recidiva Drugog svetskog rata. Jedva su pronašli jedan hotel gde su mogli da smeste svoju delegaciju. Danas, posle 75 godina vidimo da je situacija potpuno obrnuta. Oni koji su pobedili u Drugom svetskom ratu danas nemaju mesta u Savetu Evrope. Analena Berbok je juče izjavila da Ukrajina zahteva hitnu pomoć. Na sceni u Nemačkoj je blagi udar od strane zelenih. - rekao je Vidić.

Novinar Dejan Jelača javio se uživo u program gde je komentarisao kako situacija u čitavom svetu izgleda iz perspektive američkih vlasti, ali i opozicije u toj zemlji.

Foto: Informer printscreen

Dejan Jelača

-Amerika pomno prati sva dešavanja. Prati dešavanja u Ukrajini, prati posetu kineskog predsednika Rusiji. Ovde je uveliko politička kampanja. Sve izjave usmerene su ka američkom javnom mnjenju. Daju se izjave koje su direktno usmerene ka američkom narodu. Sve izjave koje sada imamo su usmerene ka tome. Da li je verovati i jednoj i drugoj strani, to je sada pitanje. Imamo šokantne izjave i od strane demokranata i od strane republikanaca. Imamo Trampa koji juče govori da je ovaj susret Putina i Sija usmeren direktno protiv Amerike. Imamo izjave gde svako ko prati ovu situaciju sada mora da se pita zašto to govore. Koji su to sledeći koraci koje će SAD učiniti.  On je napao trenutnu administraciju da je previše blaga prema Kini- rekao je Dejan Jelača.

Lazar Stević, dopisnik TV Informer komentarisao je trenutnu situaciju na Kosovu i Metohiji.

Foto: Informer printscreen

Lazar Stević

-Kurti može samo da podgreva situaciju da su Srbi zločinci. Nas brine koji su njegovi sledeći potezi. Srpski narod zaista pati. Dvadeset posto Srba je iz straha napustilo svoja ognjišta. Zahvaljujući Kancelariji za KiM problem sa medikamentima je rešena, ipak još uvek traje zabrana na srpske proizvode. Dinara više skoro i da nema. Vrlo malo dinara je u opticaju. Sedma runda dijaloga u Briselu ponovo nije uspela- rekao je Lazar Stević.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda
Politika

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na Zlatiboru građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda Dačić je na manifestaciji "Karavan bezbednosti saobraćaja" poručio da se svi učesnici ove kampanje zalažu za podizanje svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornosti koje nosi vožnja na putu kako bi se smanjili rizici od nesreća.

26.07.2024

19:47

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija