• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.05.2024

21:03

Revizija istorije je stavljanje omče oko vrata! Svi se boje srpskog uticaja na Balkanu! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Revizija istorije je stavljanje omče oko vrata! Svi se boje srpskog uticaja na Balkanu! (VIDEO)

Podeli vest

U Intervjuu dana gost je bio Srđan Simić iz Centra za društvenu stabilnost. On je govorio o potencijalnom donošenju sramne Rezolucije o Srebrenici i malim šansama koje postoje da se ta Rezolucija ipak ne donese.

Srđan Simić iz Centra za društvenu stabilnost istakao je da po ovom pitanju moramo biti krajnje realni.

-Ne možemo da budemo optimistični. Jedan deo zemalja biće za rezoluciju o Srebrenci, dok sa druge strane možemo govoriti o onim zemljama koje će glasati protiv ili će biti uzdržane. Sigruni smo da većina postoji. To će proći sigurno. Time se sigurno otvara Pandorina kutija. Postoji presuda Haškog tribunala za taj zločin. Drugi pokušavaju da nam nametnu nešto što se nije desilo. Zašto se mi ne bi vratili 80 godina unazad i reći da je neko pokušao da izvrši genocid nad našim narodom. Mi danas imamo dokaze da su mnogi dovoženi pa sahranjivani u Potočare. Niko vam to od zvaničnika neće priznati. Da li nam neko time stavlja diplomatsku omču oko vrata?- rekao je Simić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Srđan Simić

On je rekao da nas vraćaju 29 godina unazad da bi nas predstavili onakvima kakvi oni hoće da mi budemo i izgledamo u celom svetu.

-Pitanje je položaja u UN kako bi se države postavile isto prema Srebrenici kao prema Holokaustu ili Jasenovcu. Zemlje su vrlo često članice NATO-a i ne mogu da glasaju suprotno od stava SAD-a. Nekada je stradao jedan narod u stotinama hiljada žrtava i to je odbačneno. U Srebrenici je stradalo 3500 ljudi. Pitanje da li bi to bilo postavljeno isto. Da li bi više argumentacije stavljeno na sto protiv nas zbog Srebrenice ili protiv Nemačke. Naša diplomatska borba neće prestati. Predsednik Vučić će se maksimalno boriti do kraja. Mnoge države ne mogu 100% da budu uz vas zbog svojih interesa. Mi to moramo da razumemo. Sve to što se nama stavlja oko vrata i što se pravi situacija da su Srbi genocidan narod stavlja se protiv Republike Srpske. Naš narod je daleko ujedinjeniji nego što je ikad bio i naravno da se svi boje ujedinjenja Srpskog naroda ovde na Balkanu- rekao je Simić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

On je objasnio kako se na različite načine gleda kada se Srbija ponaša na jedan način, a kako se sasvim drugačije posmatra identično ponašanje neke druge zemlje.

-Svi se boje srpskog uticaja. To traje vekovima. Taj naš uticaj se smanjio. Pogledajte način na koji Srbija sarađuje sa ostalim državama u regionu. Naša država finansira kulturnu zaostavštinu, kulturno nasleđe. Oni to osuđuju jer mi navodno stvaramo neki srpski svet. Mi smo vrlo srećni kada razvojna agencija iz Turske pomogne neku instituciju iz Tutina, ali kada Srbija finansira neki vrtić to je problem- rekao je Simić.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)
Live TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)

Od izlaska Velike Britanije iz EU mislili smo da će ova organizacija ojačati sebe. Od olaska Angele Merkel Evropa je došla na granicu rasula. U emisiji "Rat uživo" gosti su bili Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan i Mihajlo Olujić, geopolitički analitičar. Uživo u program javio se i novinar Vladimir Vidić, kao i novinar Dejan Jelača i dopisnik TV Informera Lazar Stević.

18.05.2024

19:57

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija