• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.05.2024

10:41

Zar vam nije dosta? Ostaci ARBiH-a i HOS-a čekaju novog Hitlera da nastave čišćenje Srba! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Zar vam nije dosta? Ostaci ARBiH-a i HOS-a čekaju novog Hitlera da nastave čišćenje Srba! (VIDEO)

Podeli vest

Prisilan pokušaj gašenja Republike Srpske i licemerje hrvatske spoljne politike prema srpskom narodu, komentarisali su gosti Info jutra, bivši ministar policije RS Tomo Kovač i predsednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić.

Bivši ministar policije RS Tomo Kovač objasnio je da smatra osnivanje vojske RS jednom od tužnijih dana zato što je došlo do raspada JNA i zemlje u kojoj je odrastao misleći na SFRJ.

- Strateški interes Hrvatske je bio da se izazove rat u BiH kako bi se rešila Srba u Krajini. U Sarajevu je bilo 150 hiljada Srba kao drugi centar pored Beogradu u strukturnom i kulturološkom smislu, a većina Srba se potpisivalo kao muslimani. Hadžifejzović i njemu slični nastojali su da Bosnu unište i prekinu bilo kakvu vrstu dijaloga sa Srbima. Za mene je jedan od najtužnijih dana kada se formirala vojska Republike Srpske, jer je tada fragmentirana vojska JNA postala nešto drugo. A što je bilo najgore optuženi smo da formiramo veliku Srbiju, a zapravo je bila poenta očuvati krnje ostatke Jugoslavije. Mi imamo problem što Srbi u zajedničkim organima BiH umeju da svesno rade protiv interesa i prava sopstvenog naroda - rekao je Kovač.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Predsednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić ukazao je na činjenicu da su Srbi optuženi za etničko čišćenje dok su zapravo oni ti koji su očišćeni sa prostora bivših jugoslovenskih republika. 

- Jedina država u regionu sa slobodarskom i suverenom politikom je Srbija, nakoju se vojno i politički oslanja Republika Srpska. Kolektivni Zapad pokušava da napadne kičmu Srbije putem rušenja Republike Srpske. Iz Karlovca, Gračaca i Gospića su očišćeni Srbi isto je i na Kosovu i Metohiji gde su groblja preorana, crkve spaljene i narod proteran. Tu se vidi da smo mi ti koji su etnički očišćeni, što danas nama prišivaju na Zapadu. Nikada nismo dobili bilo kakvu podršku o Hrvata kada je donošena bilo kakva odluka protiv Srba, dok smo se mi protivili odlukama koje su umanjavale njihova prava. Oni kada dočekaju velikog međunarodnog sponzora kao što im je to bio Hitler, a danas je to NATO kako bi počeli da čiste Srbe - rekao je Stevandić.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija