• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.05.2024

13:03

Zapad očekuje politički kolaps u Iranu! Teheran neće dozvoliti slom države! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Zapad očekuje politički kolaps u Iranu! Teheran neće dozvoliti slom države! (VIDEO)

Podeli vest

Bivši ministar odbrane Prvoslav Davinić je tokom svog gostovanja u Info jutru, govorio kako smrt predsednika Irana Ebrahima Raisija neće značiti kolaps unutrašnje politike Irana.

Bivši ministar odbrane Prvoslav Davinić naveo je lični primer za vreme mandata kada su se piloti prizemljivali zbog neadekvatnih uslova za letenje kako mu ne bi ugrožavali bezbednost, što sa iranskim predsednikom nije učinjeno.

- Iran je sa stanovišta Zapada kontraverzna država sa kojom imaju problema i ovo će smatrati kao nešto pozitivno za njih. Međutim ne shvataju da je Iran stabilna zemlja koja će prevazići ovaj problem. Čin pada helikoptera je neobičan, jer sam kao ministar odbrane često putovao helikopterom i često se dešavalo da smo se prizemljavali zbog nepovoljnih vremenskih uslova. Kada imate visoke državnike poput predsednik ide se sa tri helikoptera kako se ne bi znalo u kojoj letelici je predsednik. Ne znam da su Izraelci uspeli u teškoj magli da učine nešto da obore letelicu i ne znam ko je dao saglasnost da se leti u takvim uslovima. Ne mislim da se ovo neće odraziti na unutrašnju politiku Irana već da će biti blage političke tranzicije. Lično smatram da Iran može da prevaziđe potencijalnu krizu i nastavi da vodi dosadašnju politiku - rekao je Davinić.

Foto: Masha Bandjur

 

Davinić je dodao kako Zelenskom mandat ističe uskoro i da će biti interesantno videti koji pravni novitet će Zapad smisliti za njegov ostanak na vlasti. 

- Sada se spekuliše šta se dogodilo, a na Zapadu postoji ubeđenje da će doći do političke turubulencije u Iranu. Ostaje da se prvo utvrdi ko stoji iza pokušaja atentata na Fica, pa problem sa statusom Zelenskog i smrt predsednika Irana i voleo bih da se te stvari razjasne kako bi se videlo da se ne radi o nekakvim zaverama. Što se Zelenskog tiče njemu mandat ističe sutra i on više zvanično neće obavljati dužnost predsednika, ali interesuje me nova inovacija pravnog karaktera koju će Zapad smisliti da ga održi na vlasti - rekao je Davinić.

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda
Politika

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na Zlatiboru građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda Dačić je na manifestaciji "Karavan bezbednosti saobraćaja" poručio da se svi učesnici ove kampanje zalažu za podizanje svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornosti koje nosi vožnja na putu kako bi se smanjili rizici od nesreća.

26.07.2024

19:47

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija