• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.05.2024

10:06

Hrabrost Mađara uliva nadu u novu budućnost! Kad se desio reset od kog se nemački zločini ne važe? (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Hrabrost Mađara uliva nadu u novu budućnost! Kad se desio reset od kog se nemački zločini ne važe? (VIDEO)

Podeli vest

Novinar "Politike" Marko Lakić govorio je o usvajanju sramne Rezolucije o Srebrenici tokom gostovanja u emisiji "Info jutro" televizije Informer.

Lakić je ukazao na paradoksalnu činjenicu da je Nemačka, koja je vršila genocid tokom Drugog svetskog rata, bila jedan od dva sponzora ove sramne rezolucije.

- Jako sam teško podneo jučerašnji dan, popio sam i lek za smirenje. Srbi u Crnoj Gori treba da se zapitaju šta su uradili. Ako su demontirali Mila Đukanovića, a ne mogu da utiču na političke procese tamo - džabe su krečili. Ustaše su bili divljaci, jedini su imali logor za decu. Nemci su razmišljali kako da ubiju 11 miliona jevreja 1942. i tako je nastao taj čitav sistem logora. Kad se desio taj reset istorije od kog se to ne važi? Bitno je da mi, unutar nas samih, kao i za Kosovo, ne priznamo. Srbija juče, iako je izgubila, jeste ostvarila pobedu. Nisu imali većinu. Neko na osnovu falsifikovanja istorije pokušava da nam falsifikuje budućnost. Mi posle ovoga treba da se definitivno prestrojimo kao narod. Ja se divim Mađarima na toj hrabrosti i očigledno ima nade za novu istoriju, ako to neko želi. Oni su danas naši saveznici - poručio je Lakić.

Foto: Masha Bandjur

Radomir Pavlović

Radomir Pavlović, predsednik OO SNSD Srebrenica, kazao je da su Srbi narod koji je najviše stradao na Balkanu tokom proteklog veka.

- Srbi kao narod, koji je u 20. veku dao najviše žrtava na ovim prostorima ne mogu zaboraviti svoje žrtve i grobove. Centar za istinu bi trebalo što više da istražuje stradanje Srba na ovom prostoru u 20. veku. Komunističke vlasti su, zarad bratstva i jedinstva, zaustavile prebrojavanje srpskih žrtava - kaže Pavlović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama
Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama

Episkop šumadijski mitropolit Jovan uz sasluženje umirovljenog episkopa Zvorničko-tuzlanskog i nekadašnjeg Administratora Eparhije šumadijske Vasilija Kačavende, osveštao je danas hram posvećen Svetim novomučenicima kragujevačkim u Spomen parku u Šumaricama.

16.06.2024

14:26