• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.05.2024

16:56

Da li će opozicija preuzeti Srbiju? Kakvu zaparavo ulogu ima Savo Manojlović? (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Da li će opozicija preuzeti Srbiju? Kakvu zaparavo ulogu ima Savo Manojlović? (VIDEO)

Podeli vest

Opozicija možda ima šanse da u nekim gradovima odnese pobedu. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Dejan Vuk Stanković i politički konsultant Vlada Dobrosavljević.

Analitičar Dejan Vuk Stanković rekao je da će opozicija, ako bude imala sreće, možda doći do pobede u nekoj opštini.

Foto: Masha Bandjur

Dejan Vuk Stanković

-U Beogradu nema neizvesnosti, ali u Nišu, Novom Sadu, Valjevu možda mogu da se zakuvaju stvari. Nije opozicija potpuno bez šansi. Naprednjaci su pokazali da su faktor okupljanja. Posebno što se sad pojavio čovek koji je iz nepoznatih razloga favorit. Imamo bar četiri opozicione kolone. Imate tog Savu Manojlovića za koga ne znate šta je. On je malo nacionalan, pa je protiv Rio Tinta, pa je protiv Evrope, pa je za Evropu. Posle toga su postali nacionalni, a onda je Vučić bio kriv što je išao da se bori da ne izglasaju Rezoluciju. Verujem da će kada se sve ovo završi, a završiće se debaklom opozicije, Đilas će opet krenuti u ujedinjenje. To će opet biti moralna histerija. Ne možete vi kao izazivač da šaljete reazličite poruke. Prvo morate da prihvatite neke neminovnosti. Nije problem što je Savo Manojlović novi, ali ti ne znaš kad zaokružiš za njega, ne znaš za šta si glasao. Savo Manojlović je hteo da bude Nestorović broj 2. Malo je ovladao tim tehnikama ubeđivanja. Ne napadaju ga ti opozicioni mediji, ali ga ni ne štede. Ako bude jači od "Biram borbu", ode pola "Biram borbu" kod njega- rekao je Dejan Vuk Stanković.

Politički konsultant Vlada Dobrosavljević rekao je da je opozicija zaista imala solidan rezultat na prethodnim izborima sa kojima ne bi trebalo da bude razočarana. 

Foto: Masha Bandjur

Vlada Dobrosavljević

-Način komunikacije, pozicioniranje opozicije, uticalo je na to da se taj potencijal istopi. Ne može se u kampanju krenuti mesec dana pre izbore. U okviru opozicije pojava Sava Manojlovića uticala je na to da se jedan deo birača motiviše da izađe na izbore. Savo Manojlović je novi. Veći deo opozicionih glasova nisu glasači opozicionih stranaka, nego onih koji nisu zadovoljni režimom. Sad kad biste pitali i dobro obaveštenog birača opozicije ko tu izlazi na izbore, a ko ne, mislim da bi se zbunio. Logička je percepcija jednostavnija. Glasači u 9 gradskih centralnih opština razmišljaju politički. Nema tu osećaja da možeš da uradiš i završiš nešto važno. On tu zaokružuje onoga ko mu je simpatičan. Obodne begoradske opštine i druge opštine imaju sasvim drugu situaciju- rekao je Vlada Dobrosavljević.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija