• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.05.2024

09:38

Ako lažnu državu prime u Savet Evrope, čeka nas pakao! Vrlo brzo će se pojaviti more lažnih rezolucija o izmišljenim zločinima! (VIDEO)

Maša Banđur

Live TV

Ako lažnu državu prime u Savet Evrope, čeka nas pakao! Vrlo brzo će se pojaviti more lažnih rezolucija o izmišljenim zločinima! (VIDEO)

Podeli vest

Politički filozof Dragoljub Kojčić izjavio je da prijem takozvanog Kosova u Savet Evrope predstavlja jak signal pretnje u regionu iza koga stoji politički zapad i NATO. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Miroslav Bjegović, sturčnjak za terorizam.

Prof. dr Miroslav Bjegović, stručnjak za terorizam govorio je o primanju lažne države Kosovo u Savet Evrope. On je objasnio koji je cilj zapadnih sila za ovakav presedan.

Foto: Masha Bandjur

Miroslav Bjegović

-Kompletno jačanje u smislu broja članica NATO-a je pretnja po Rusiju. Sam ulazak takozvanog Kosova ili takozvane vojske Kosova predstavlja jedan presedan jer do sada nikada član nije bio nepriznata država. Kosovo ne priznaju ni neke članice EU. Kada su interesi velikih u pitanju, nije problem da se napravi presedan, ali on predstavlja jednu vrstu opasnosti. Svima je dobro poznato da je ova lažna država nastala na terorizmu. Imali smo primere da su pojedinci sa tog podrčja učestvovali u terorističkim akcijama širom Evrope. Oni nemaju pravo glasa u Parlamentarnoj skupštini, ali mogu da predlažu rezolucije. Možemo očekivati kakve ćemo lažne rezolucije imati po pitanju lažnih ratnih zločina. Znamo da je krajnji cilj uz podršku SAD-a da se ova lažna država što pre nađe kao redovan član NATO alijanse. U tom momentu, oni će prestavljati najveću opasnost. Ta vojska će onda biti pod zaštitom svih drugih oružanih snaga NATO alijanse. Siguran sam da je to pretnja za ceo region- rekao je Bjegović.

On je rekao da Kurti i Rama ne kriju svoje namere po pitanju velike Albanije. Jasno je da oni ne mogu to da ostvare mirnim putem, već samo oružanim.

-Jasno je da Kurti sve ovo što čini ima već napisan tekst i režiju. Zapadni centri kreiraju razne događaje pogubne po srpski narod na KiM. Bez njihove podrške i saglasnosti, oni to ne bi mogli da ostvare. Cilj je ovog vojnog saveza da se sve Evropske zemlje nađu u toj kolektivnoj bezbednosti. NATO alijansa sada broji 32 članice. Njihov cilj je ceo prostor Balkana. Iako kažu da cene našu vojnu neutralnost, oni ipak ne kriju svoj cilj da se i BiH i Srbija nađu u njihovom zagrljaju. Tu su mnogi pritisci i na Srbiju i na RS. SAD interesuje samo taj detalj. Njih interesuje da se Srbija nađe u njihovom vojnom zagrljaju. Švedska i Finska su popustile, to su države koje su dugo bile vojno neutralne. Siguran sam da Rusija nema zamisli da ugrožava bilo čiju teritoriju. Očito da veliki ne žele da Evropa bude ujedinjena i jaka- rekao je Bjegović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Jezivi planovi NATO-a za Republiku Srpsku konačno obelodanjeni! Zapad bi voleo da od Balkana napravi crnu rupu koju može da kolonizuje! (VIDEO)
Live TV

Jezivi planovi NATO-a za Republiku Srpsku konačno obelodanjeni! Zapad bi voleo da od Balkana napravi crnu rupu koju može da kolonizuje! (VIDEO)

Šta smera NATO u Republici Srpskoj? Engleski lord Mark Lankaster sastavio je izveštaj o tome kakvi su planovi i interesi NATO-a na zapadnom Balkanu. Ovde je predloženo da se uvedu ograničenja za RS koja su dovedena do neprepoznatljivosti. U emisiji "Info jutro", gost je bio novinar Duško Vukajlović koji je govorio o planovima NATO-a za zapadni Balkan, Republiku Srpsku, ali i Srbiju.

31.05.2024

08:56

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija