• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.05.2024

23:41

Što je gore građanima Srbije, to opozicija više trlja ruke! Oni su spremni da bace pod noge sve što je srpsko!

Miloš Rafailović

Live TV

Što je gore građanima Srbije, to opozicija više trlja ruke! Oni su spremni da bace pod noge sve što je srpsko!

Podeli vest

Specijalni predizborni program na Informer TV! Izborna tišina počinje tačno u ponoć. Za dva dana, u nedelju čekaju nas izbori. U pitanju su loklani izbori, ali su oni suštinski nacionalno važni. Jako je važno da svi razumemo važnost ovih izbora i da svi zajedno donesemo odluku hoćemo li u budućnost ili u prošlost. Gost u Informer Kolegijumu je narodni poslanik Vladimir Đukanović, dok su u studiju Informera gosti bili Saša Milovanović, direktor Srpskog telegrafa i Uglješa Mrdić, član GO SNS.

Narodni poslanik Vladimir Đukanović govorio je o svojim televizijskim nastupima tokom ove političke kampanje, ali i o tome na koji način nastupa opozicija u pojedinim gradovima Srbije.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Vladimir Đukanović

-Što se tiče nastupa televizijskih, sve ukupno će ovo večeras biti sedamdeseti nastup. Danas mi je ovo peti nastup. U prošloj kampanji sam imao 158 nastupa, a imao sam želju da svojim primerom podstaknem druge i da kažem da možemo da se borimo. Ako predsedik Vučić može da razgovara sa stotinama diplomata, što bi meni bilo teško da odem na neku nacionalnu televiziju? Tako podstičeš svoje aktiviste. Ja sam želeo ličnim primerom da doprinesem. To je vrlo naporno. Za razliku od izbora u decembru, mnogi će reći da je nama sigurna pobeda. Mi nikako ne smemo da se uljuljkamo. Ja sam pristalica toga da se prvo skoči, pa se kaže hop. Biće najteže u Nišu, ali biće teško i u Beogradu i Novom Sadu. Oni ovde u Beogradu navodno bojkotuju. To je notorna laž. Ne postoji nikakav bojkot. U Novom Sadu izlaze Miran Pogača, Dinko Gruhonjić, svi su zajedno. Skupina onih koji navodno brane monarhiju kralja Petra sa onima kojima je draže ono što dolazi iz Zagreba. Oni čak to otvoreno priznaju. Jedno što ih je ujedinilo je mržnja prema Vučiću. Nema jednog slova programa. Jedan zarez nisu stavili. Oni ne postoje u kampanji. Svuda je priča: mrzim te Vučiću!- rekao je Đukanovć.

On je govorio o tome da pojedinci u Novom Sadu govore o takozvanoj vojvođanskoj naciji što u slučaju pobede opozicije u ovom gradu može da bude vrlo opasno.

-Dragi Novosađani, samo pomislite da vam Bora Novaković ponovo bude gradonačelnik! Da li biste to voleli? Nemojmo da se šalimo sa tim. Ta Vojvođanska priča uopšte nije naivna. Oni će da umisle da su bogom dani. Ti egzibicionisti mogu da nas dovedu u ozbiljne probleme. Lokalna samouprava - super! Oni bilo koji kapitalni projekat ne mogu da izvedu bez saglasnosti Vlade Srbije- rekao je Đukanović.

Član GO SNS Uglješa Mrdić istakao je da država Srbija i zastava Srbije treba svima nama da budu najvažnije.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Uglješa Mrdić

-To Aleksandar Vučič pokazuje svaki dan. Pred nama su dve politike: jedna je za Srbiju a druga je protiv Srbije. Kad smo imali korona virus mi smo pokazali kako jedna odgovorna vlast brine o svom narodu. Problem ovih iz većeg dela opozijie je taj što gledaju na sve moguće načine da sruše Srbiju. Da bi srušili Srbiju, treba da sruše Vučića. Nijih ne interesuje povećanje plata i penzija. Predsednik je neku noć rekao da je preko 500.000 građana dobilo posao u poslednjih 12 godina. Ni jedan državni i nacionalni interes bivši režim nije sprovodio u korist srpskog naroda. Aleksandar Vučić najviše potencira politiku mira i stabilnosti. Pogledajte projekat "Otvoreni Balkan". To je nešto najbolje što se desilo sa ciljem da se podigne ekonomija svih naroda!- rekao je Mrdić.

Direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović govorio je o tome kako je predsednik Vučič ponizio Nemaču u UN, ali i o tome na koji način se velike sile spremaju da ga napadnu.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Saša Milovanović

-Što bude gore građanima Srbije, to je njima veća šansa da dođu na vlast. Ova grupacija političara spremna je da sve što je srpsko bace pod noge. Opoziciona grupacija povlači poteze očajnika. U njihovo vreme sve se dešavalo u Beogradu. Sada je celokupna Srbija jedno veliko gradilište. Došlo je do toga da svi putevi vode u Niš. Niš postaje centar juga Srbije, što i jeste. Ta priča njihova gubi smisao. To se jednostavno vidi. Vučić je uradio mnogo na vraćanju ponosa srpskog naroda. Mi smo ranije morali svima da se izvinjavamo i nismo smeli ni da spomenemo reč patriotizam. Došli smo do srpskog ponosa i Srbija je postala daleko veća. Srbija je na svetskoj pozornici održala lekciju jednoj Nemačkoj koja nam to nikada neće oprostiti. Oni su poraženi i to neće oprostiti Vučiću. Te otvorene pretnje i Vučiću i Orbanu su nažalost realnost. Mi toga moramo da budemo svesni. Imate četiri pravca napada: jedan je politički, drugi je medijski, treći je ekonomija i četvrti je mafija. To su trase napada na Vučića- rekao je Milovanović.

On je govorio o incidenutu koji su doživeli novinari sa Vukom Cvijićem i Zoranom Kesićem.

-Postojalo je jedno opravdano pitanje: zašto bacate pare na Sava Manojlovića? Saznali smo da nije poenta u tome da on dobija novac, već je on delegiran kao novi lider. On treba da bude zamena za Đilasa. Em bacaju pare, em guraju njega, stručnjaka ni za šta. Cela ova priča napada na nas je planiran. Moje kolege su sedele u kafiću i prolazio je Vuk Cvijić. Niko se njemu nije obratio. On je  prišao za sto, počeo je da se ceri i da vređa. Imao je cilj i nameru da napravi celu priču. Lađević je osuđen na N1. Danas je Boris Vuković bio na nekom drugom suđenju gde je sudija pitala u polustrahu šta je to bilo. Sudija koji će možda dobiti taj predmet, već je formirala mišljenje. Kada sam ja došao kasnije i seo u kafić, Kesić je došao za naš sto nekoliko sati kasnije sa ciljem da nas isprovocira. On je u sred tog događaja ponovo došao nepozvan za naš sto. Kada sam upalio kamere i krenuo da ga propitujem, on je počeo da me vređa. To je taj nivo dečji kojim je pribegao jer je suočen sa argumentima- rekao je Milovanović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Sport

Planeta

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!
Vojske čekaju komandu

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!

Rusija je za manje od 20 sati vratila kijevskom režimu milo za drago za raketni udar po glavnoj plaži Sevastopolja. Ali, kao i dosad: ne civilima i civilnim objektima. Krstarećim raketama „Kalibar" lansiranim iz Azovskog mora, razorila je skladište fabrike kranova na periferiji Odese koje je služilo kao punkt prijema i raspodele zapadnih raketa i artiljerijskih projektila.

25.06.2024

21:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija