• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.06.2024

12:40

Međunarodna zajednica poštuje samo rezolucije i sporazume koje ne idu u prilog Srbima! Zapad pravi vojsku tzv. Kosova (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Međunarodna zajednica poštuje samo rezolucije i sporazume koje ne idu u prilog Srbima! Zapad pravi vojsku tzv. Kosova (VIDEO)

Podeli vest

Na današnji dan zaustavljena je NATO agresija potpisivanjem Kumanovskog sporazuma prethodnog dana, nakon toga, srpska vojska je otpočela povlačenje sa Kosova i Metohije. O svemu tome, govorio je predsednik Matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša.

Predsednik Matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša, kaže da srpska vojska nije zdušno prihvatila Kumanovski sporazum, jer je smatrala da smo na kopnu kontrolisali situaciju na KiM.

- Kumanovski sporazum je istorijski dokument, jer sam i tada bio u Vojsci Jugoslavije i učestvovao sam u tim događajima. Generali Džekson i Marjanović su potpisali sporazum u kafani "Evropa". Tada je stalo bombardovanje nedužnog naroda. Vojska nije zdušno prihvatila sporazum, jer je smatrala da smo na kopnu kontrolisali situaciju, a da je jedino bio problem u vazduhu. Dobro je što je zaustavljeno stradanje nedužnih civila, ali vidimo da je drugačiji cilj međunarodne zajednice - rekao je Beriša.

Foto: Tanja Andric

Demo Beriša

 

Prema njegovim rečima, Zapad neće odustati dok ne dobije potpunu samostalnost tzv. Kosova, ali i da priprema tzv. vojsku Kosova.

Ruska jedinica je prva došla na aerodrom u Prištini, a ruske snage su ulivale poverenje srpskom naroda, ali je pogrešna odluka bila da se povuku Rusi. Zapad neće odustati dok ne dobije potpunu samostalnost tzv. Kosova. Srbija je okružena NATO paktom i dobro je što smo vojno - politički neutralni. Sigurno je da će doći do pogodnijeg trenutka za našu državu. Rezolucija 1244 je garantovala mir za sve ljude, ali KFOR je promenio svoju ulogu u svemu tome. Zapad priprema tzv. vojsku Kosova i to je samo preoblačenje OVK - zaključio je Beriša.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NATO 1999. nije ostvario svoj cilj na KiM, Rezolucija 1244 je naša tapija na KiM! Drecun: Naše snage bezbednosti su pružile izuzetno snažan otpor!
Politika

NATO 1999. nije ostvario svoj cilj na KiM, Rezolucija 1244 je naša tapija na KiM! Drecun: Naše snage bezbednosti su pružile izuzetno snažan otpor!

Cilj NATO-a na Kosovu i Metohiji 1999. godine je bio potpuno drugačiji od onoga što je definisano Rezolucijom 1244 jer je NATO želeo da postigne sporazum kojim će mu cela teritorija tadašnje Savezne Republike Jugoslavije biti dostupna za nesmetan prolaz i da teritoriju naše južne pokrajine pretvori u nešto što treba da bude nezavisna država, izjavio je danas poslanik u Skupštini Srbije Milovan Drecun, povodom godišnjice donošenja ove rezolucije u Ujedinjenim nacijama, 10. juna 1999. godine.

10.06.2024

09:57

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija