• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.06.2024

10:30

Kakva sramota! Promocija lažne države usred Beograda, pa još na Vidovdan! "Mirdita, dobar dan" finansirale strane fondacije da bi se rugali Srbima u lice! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Kakva sramota! Promocija lažne države usred Beograda, pa još na Vidovdan! "Mirdita, dobar dan" finansirale strane fondacije da bi se rugali Srbima u lice! (VIDEO)

Podeli vest

Šiptarski festival koji promoviše lažnu državu Kosovo održaće se u Beogradu, na Vidovdan 28. juna. Ovaj festival pod nazivom "Mirdita, dobar dan" finansira fondacija Rokfeler. Na ovu temu u "Info jutru" govorila je novinarka političke rubrike "Informera" Dejana Kljajić. U program se, putem vajber poziva uključila i ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski.

Novinarka političke rubrike "Informera" Dejana Kljajić rekla je da se na društvenim mrežama mnogo špekuliše o tome šta je ovaj festival u stvari.

Foto: Tanja Andric

Dejana Kljajić

Ovo nije ništa novo, samo je novo da se organizuje na Vidovdan. Opozicija svesno pristaje na to. Marinika Tepić i Đilas su pričali o Srebrenici. Nadam se da će ovaj festival ukinuti i da se o njemu više neće ni govoriti. Sada su se javili takozvani organizatori na društvenim mrežama. Javila se i organizatorka događaja koja je rekla da promoviše druženje Srba sa Kosova i Metohije i Srba iz Srbije. Ovo su definitivno provokacije! Sigurno je da mladi Srbi na KiM ne žele da dolaze na ovakve festivale gde se produbljuju tenzije - rekla je Dejana Kljajić.

Ona je istakla da ovaj festival plaća fondacija Rokfeler, koja takođe finansira i pokret "Kreni, promeni":

-Slobode medija ima i oni promovišu antisrspke stavove. Svesrpski sabor je bio prelep jer sam videla naše zastave i naše pesme. Jedva čekam da li će opozicija da se pridruži ovom festivalu i da radi na promovisanju lažne države, kao što to rade godinama unazad. Ja nisam do kraja detaljno ispratila šta će da bude. Svake godine nešto novo unesu. Bila sam na licu mesta pre nekoliko godina i tada su došli pojedini lideri stranaka- rekla je novinarka.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski javila se uživo u program putm vajber uključenja kako bi komentarisala ovaj festival.

Foto: Tanja Andric

Milica Đurđević Stamenkovski

-Ja sam na sednici Vlade govorila o ovom festivalu. Upoznala sam kolege sa njegovim sadržajem. Smatram da ovo pitanje nije pitanje koje Vlada treba da zaobiđe, naročito s obzirom na situaciju na KiM. Patrijarh pravoslavne crkve ne može da ode u svoju kuću jer mu to zabranjuje režim Aljbina Kurtija. Nije ovo prvi put da oni održavaju festival "Merdita" u Beogradu. Ja osam godina ne mogu da uđem na teritoriju KiM jer se godinama suprotstavljam ovom festivalu. Jako je važno da znamo da ovim putem žele da prokrče put za učlanjivanje Kosova u UNESCO. Oni žele da prikažu Kosovo kao deo baštine koja njima pripada. Sve što se tamo nalazi, a što ima vrednost u kulturnom pogledu pripada srpskom narodu i srpskoj crkvi- rekla je  Milica Đurđević Stamenkovski.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Milo Đukanović postaje zamenik generalnog sekretara NATO-a? Da li je ovo način da se kriminalac spasi zatvora? (VIDEO)
Live TV

Milo Đukanović postaje zamenik generalnog sekretara NATO-a? Da li je ovo način da se kriminalac spasi zatvora? (VIDEO)

U toku je priprema inicijative za kandidovanje Mila Đukanovića za zamenika generalnog sekretara NATO-a. Ovo je usledilo brzo nakon što su hrvatski mediji pisli o tome da postoje dokazi za hapšenje Mila Đukanovića. U trci je i predsednik Rumunije, mada nema naročite šanse za pobedu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Emil Zoronjić iz Omladinske mreže Srbije.

13.06.2024

09:57

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17