• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.06.2024

09:57

Milo Đukanović postaje zamenik generalnog sekretara NATO-a? Da li je ovo način da se kriminalac spasi zatvora? (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Milo Đukanović postaje zamenik generalnog sekretara NATO-a? Da li je ovo način da se kriminalac spasi zatvora? (VIDEO)

Podeli vest

U toku je priprema inicijative za kandidovanje Mila Đukanovića za zamenika generalnog sekretara NATO-a. Ovo je usledilo brzo nakon što su hrvatski mediji pisli o tome da postoje dokazi za hapšenje Mila Đukanovića. U trci je i predsednik Rumunije, mada nema naročite šanse za pobedu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Emil Zoronjić iz Omladinske mreže Srbije.

Emil Zoronjić, Omladinska mreže Srbije, govorio je najpre o vezi između Đukanovića i Turske.

-Što se tiče veze između Turske i Mila Đukanovića, Erdogan je našao nekoliko svojih favorita na Balkanu, a jedan od njih je Đukanović. Turska je uložila mnogo novca u Crnu Goru nakon nejnog ulaska u NATO. Prošlo je četiri godine od poraza Đukanovića na izborima. Nova vlast je nekoga optuživala, a onda nemamo ni jedan jedini dokaz četiri godine. Crnogorska Vlada je kontinuinirana. Dve godine imali smo Vladu koja nije stabilna, ali sada vidimo kontinuitet sa onom Vladom koju je vodio Milo Đukanović. Nema nekih zaokreta ni u spoljnoj ni u unutrašnjoj politici Crne Gore. Kad pogledamo politiku prema Srbima, moramo biti pošteni i reći da ljudi ne gube posao zato što su Srbi, da ih ne proteruju zato što su Srbi, ali se spoljna politika suštinski nije promenila- rekao je Zoronjić.

Foto: Tanja Andric

Emil Zoronjić

On je objasnio da bi Đukanović, u slučaju da ga zaista izaberu za zamenika generalnog sekretara NATO-a, zasigurno dobio politički imunitet.

-Sigurno da ga niko ne bi hapsio. Četiri godine ništa se o tome ne priča, ali ako dođe do toga to je jedna odlična strategija. To je jedna odlična strategija. Moglo bi da bude posmatrano i na način da bi Milo Đukanović zaista mogao da doprinese NATO-u. On je dosta uradio za promociju NATO saveza u regionu. Postoji drugi deo građana koji i dalje podržava Mila i to nije mali deo ljudi. To je sigurno 20%. Imamo s druge strane istočnoevropske zemlje koje smatraju da imaju prava na to. One su dosta okrenute ka NATO savezu. Đukanović i dalje ima veliku moć u Crnoj Gori jer su pušteni pipci na sve strane. Da ne govorim o ekonomskoj moći i o tome šta se sve povezuje sa njegovim bratom. Daleko od toga da Milo nema moć, ali na ovu funkciju ne bi otišao zbog moći, već da bi izbegao zatvor ili da bi stekao ugled- rekao je Zoronjić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!
Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!

Snažni konvektivni oblaci koji se formiraju u Šumadiji premestiće se ka području Pomoravlja, Braničeva i južnog Banata. Ovi oblaci će izazvati lokalno intenzivne pljuskove praćene grmljavinom, mogućom pojavom grada i kratkotrajno jakim olujnim vetrom u područjima gde se pljuskovi budu razvili, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

26.06.2024

15:08

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe
Politika

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kada je reč o KiM priznaje samo Povelju UN i Rezoluciju 1244 jer to predstavlja temelj međunarodnog pravnog poretka i dodao da je spreman da učestvuje u pronalaženju kompromisnih rešenja sa kosovskim Albancima, što je pokazao i u prethodnom periodu, ali da druga strana ništa nije učinila po tom pitanju.

26.06.2024

15:02

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17