• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.06.2024

09:32

SAD hoće da otmu imovinu Republike Srpske! Amerikanci su crtali kartu nakon uvođenja Dejtona! (VIDEO)

tanja andric

Live TV

SAD hoće da otmu imovinu Republike Srpske! Amerikanci su crtali kartu nakon uvođenja Dejtona! (VIDEO)

Podeli vest

SAD na svaki mogući način pokušavaju da otmu imovinu Republike Srpske, a u isto vreme licemerno optužuju Srbiju da krši Dejtonski sporazum. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je general Tomislav Kovač i Nenad Stevandić, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske.

General Tomislav Kovač istorijski je objasnio koje teritorije su pripadale Srbima i šta nam je oduzeto i zbog čega.

Foto: Tanja Andric

Tomislav Kovač

-I da nije Dodika na vlasti, imovina srpskog naroda je crvena linija. Milošević je bio predstavnik svih Srba pri donošenju Dejtona. Imali smo sastanak Biljana Plavišić, Momir Bulatović, ja i drugi. Mi smo tamo dobili neke informacije da je Sarajevo pripalo federaciji. Milošević je doneo kartu iz Dejtona. Amerikanci su crtali tu granicu. Milošević je rekao jasno: ovo je srpsko, a ovo je tursko. On je jasno rekao da nam ne treba kopča sa Sarajevom. Sve ono što je bio uzrok rata, zapravo je teritorija na kojoj će živeti srpski narod. Iza toga ide Skupština Republike Srpske koja je trebala da prihvati tu opciju. Sva je priča bila oko teritorije. Sve je to bilo bolno za nas. 150.000 ljudi je sve ostavilo i došlo u Republiku Srpsku. U Dejtonu je rešena i Hrvatska i Bosna i Hercegovina. Tuđman je napravio prevaru uz pomoć Bulatovića. Bulatović nije hteo da ima Srbe na izlazu uz Boku Kotorsku i tu je došlo do sukoba između njega i Mome Krajišnika. Došlo je tu do tuče. Suština priče je da je teritorija jednako imovina- rekao je Kovač.

Nenad Stevancić, predsednik Narodne skupštine RS javio se uživo u program gde je objasnio šta zapravo ono što Amerikanci pokušavaju da urade u Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj.

Foto: Informer printscreen

Nenad Stevandić

-Temu imovine moramo precizno da obrazlažemo. Amerikanci koriste neverovatne laži, a to je dokaz na šta su sve spremni. Imamo surovu geopolitiču silu koja ne poštuje zakon. Oni ne razumeju da se sada geopolitička situacija promenila. Nisu shvatili da oni više ne odlučuju o sudbini sveta. Naravno da ćemo da branimo svoju imovinu! Posle Drugog svetskog rata do danas ni jedna granica u Evropi nije povučena, osim granice Republike Srpske i BiH. Ta granica odvaja imovinu. Međuentitetska linija razgraničava RS i Federaciju BiH. Ti moćni ambasadori nisu nepismeni, ali kada im predsednik Vučić citira dejton, njima je teško da priznaju da lažu. Mi treba što pre da ih optužimo da kreiraju buduće sukobe. Mi guramo mir, a oni guraju rat- rekao je Stevandić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija