• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.06.2024

13:03

Podizanje biste Toniju Bleru nije iznenađujuće! Najveći zločinci su dobijali svoje ulice u lažnoj državi Kosovo! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Podizanje biste Toniju Bleru nije iznenađujuće! Najveći zločinci su dobijali svoje ulice u lažnoj državi Kosovo! (VIDEO)

Podeli vest

U Uroševcu je prekjuče otkrivena statua posvećena bivšem premijeru Velike Britanije Toniju Bleru. Koja je poenta ovog poteza Albanaca s Kosova i zašto je on napravljen baš sad? Odgovore na ova pitanja davao je Mihajlo Rabrenović, stručnjak za strategijski menadžment, tokom gostovanja u emisiji "Info jutro" televizije Informer.

Rabrenović kaže da su se spoljnopolitički odnosi Velike Britanije zaoštrili nakon dolaska Blera na vlast.

Nisam iznenađen time što mu je postavljena bista jer to predstavlja kontinuitet politike lažne države Kosovo. Ulice su dobili ljudi koji su činili najveća zverstva prema našoj državi, kao što je Vesli Klark. Cela ta intervencija koja se kasnije odvijala bila bez odluke Saveta Bezbednosti UN koji jedini može da donese odluku da se ta intervencija odvija. Što se ove biste tiče, svako ima neke crkve kojima se moli. Velika Britanija je podržavala umirujuću Otomansku imperiju kada je Srbija htela da se odvoji. Danas je godinu dana otkako je doneta bezumna odluka da na Kosovu ne mogu da se plasiraju proizvodi sa uže teritorije Srbije. Živimo u vremenu jedne velike eskalacije. Mi smo na prekretnici svetova. Stvara se jedan multipolarni svet. Kina više nije pijaca jeftinih proizvoda, kako su je neki doživljavali. Menja se svet u kome živimo. Podiže se BRIKS kao asocijacija. Svesni smo da Evropska unija nije nikakva idealna asocijacija, ali moramo s njima da sarađujemo. Velike sile ne prezaju ni od čega da zadovolje svoje interese širom sveta. Vrlo je složen svet u kojem živimo. Mi možemo da nastavimo da insistiramo na primeni međunarodnog prava i sačekamo ishod ovog vrlo složenog sukoba - poručuje Rabrenović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50