• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.06.2024

12:43

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Podeli vest

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

Bjegović kaže da je svako ko je stao na put Zvicerovog klana postao i njegova glavna meta.

- Predsednik Vučić je stao na put Kavačkom klanu. Oni u svojoj prepisci govore da se Vučić uplašio. Da, uplašio se, ali za svoj narod. Akcija hapšenja Belivukove grupe je trajala duže od godinu dana. Mi ne treba da mislimo samo kako se taj posao odvija na teritoriji Srbije, mislim da je on prilično razgranat po teritoriji Crne Gore, Makedonije... Ovi klanovi su poprilično opasni po pitanju ugrožavanja života svih koji im se suprostave. Sve ovo što smo čuli unazad par dana je našoj bezbednosnoj službi poznato. Radi se o kartelu koji ima svoje pipke širom sveta. Veoma su jaki i opasni za one koji se nađu na putu njihovog prljavog posla. Pitanje je ko ih štiti. Ona nije mogla da prođe bez pomoći države - poručuje Bjegović.

Koluvija kaže da su stvarane laži o "Jovanjici" kako bi se država Srbija napadala.

- Cilj je bio napadati i lagati. Interesantno je da su ti ljudi koji su mene napadali prikazivali one koji su pravili zločine kao neku vrstu heroja. Mi živimo u jednom sistemu koji je preopterećen. Previše napada ima sa svih strana. To je hibridni rat. Napadaju i spolja i iznutra - ističe Koluvija.

Bivši pripadnik Službe državne bezbednosti Božidar Spasić uključio se u program.

- Praćenje ove Skaj aplikacije je dokaz o koliko teškoj mafijaškoj grupi se radi. U borbi protiv mafije vi morate da donesete političku odluku. Vučić je pokazao političku zrelost. Hapšenjem Belivukove grupe je zadat strašan udarac mafiji. Crnogorska mafija, koja je okupirala Srbiju je ubacila milijardu evra u te takozvane novine i portale. Kada je došlo do tog hapšenja, ta situacija se sanirala, a Vučić napadao. Ima nekih stvari koje su nam promakle, a u realizaciji Zvicerove grupe su. Vučić jeste meta tog napada. To predstavlja opasnost po njega, ali u ovom trenutku ne postoji nijedan ozbiljan indikator koji ukazuje da oni imaju više resursa za izvršenje takvog akta, terorističkog. Pronašli smo sav svetski ološ, jedino Zvicera ne možemo. Ne možete ga pronaći ako ga neki delovi crnogorskog bezbednosnog aparata štite - rekao je Spasić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Crnogorci imaju rupe u pravosuđu! Mafija nije mogla da funkcioniše bez pomoći države, hteli su da Milo pošto-poto ostane na vlasti! (VIDEO)
Live TV

Crnogorci imaju rupe u pravosuđu! Mafija nije mogla da funkcioniše bez pomoći države, hteli su da Milo pošto-poto ostane na vlasti! (VIDEO)

Nenad Neno Kaluđerović planirao je nabavku policijskih uniformi kako bi “spremni dočekali Srbe” koji su, piše na aplikaciji Skaj, najavljivali dolazak u Podgoricu uoči lokalnih izbora zakazanih za kraj 2021. godine. Kako neko tako neuhvatljiv za policiju nabavlja njihove uniforme da bi napravio sačekušu za Srbe? Na ovo pitanje, za Informer, odgovarao je advokat Predrag Savić.

15.06.2024

09:32

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada
Politika

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada

Mađarska će tokom svog predsedavanja Evropskom unijom, koje počinje 1. jula, otvoriti nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom i voditi međuvladine razgovore sa svih pet kandidata za članstvo Zapadnog Balkana u okviru svojih nastojanja da ubrza proširenje EU u tom regionu, izjavio je danas ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

26.06.2024

12:58

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija