• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.06.2024

17:08

Svet na ivici globalnog sukoba? Kina i SAD ulaze u rat, ako Tramp ne dođe na vlast (VIDEO)

Informer

Live TV

Svet na ivici globalnog sukoba? Kina i SAD ulaze u rat, ako Tramp ne dođe na vlast (VIDEO)

Podeli vest

U novom Info danu gosti su bili prof. dr Boris Bratina i prof. Saša Adamović, istoričar, a oni su govorili o sukobu u Ukrajini, ali i aktuelnoj geopolitičkoj situaciji u svetu, pre svega odnosima Amerike i Rusije.

Prof. dr Boris Bratina, filozof kaže da su izbori u Americi bili neregularni, ali i da Putinu više odgovara Bajden, nego Tramp i dodaje da Ameriku čeka novi građanski rat. 

- Tramp očigledno ima svoje kontakte i svoje veze, jer je bogataš. Meni ne mogu da budu simpatični ni Bil Gejts ni ostali bogataši. Tramp nije sprečio nijedan rat i njegova vladavina je bila opstruisana dubokom državom.  Amerikanci su od 70-tih godina zagovarali rasizam, pre svega u pravosuđu, ali je to preraslo u "woke" i "cancel" kulturu. U Americi je borba i smatram da su bili izbori neregularni. Smatram da je u pravu Putin da mu Bajden više odgovara, jer znate sa njim na čemu ste, a sa Trampom ne znate. Americi preti novi građanski rat zbog raznih problem sa kojim se susreće američko društvo - tvrdio je Bratina. 

Foto: Pedja Milosavljević

Boris Bratina

 

Saša Adamović, istoričar, ističe da bi Tramp rešio sukob u Ukrajini i da će Donald Tramp pobediti na izborima i rekonstruisaće američku administraciju.

- Tramp je uvek samouvereno vodio politiku i u SAD i u odnosima sa Putinom. Uspeo je da postigne i odnose sa Severnom Korejom. Mnogi doživljavaju kao preterivanje to što Tramp kaže da bi rešio rat u Ukrajini za jedan dan. Tramp ne vidi partnera u Ukrajini i kaže da ništa taj sukob ne donosi Americi. To je samo proksi rat protiv Rusije, a to žele neo-konzervativci. Amerika vodi besmislene i dugotrajne ratove, a to je Tramp sprečio i to se nije svidelo neo-konzervativcima i pokušali su da ga sputaju u sprečavanju sukoba u svetu. Ako sve bude pošteno, Tramp će pobediti na izborima i očistiće celu administraciju - rekao je Adamović.

Foto: Zoran Sinko

Saša Adamović

 

Naš sagovornik dodaje i da će doći do velikog globalnog sukoba između Istočnog i Zapadnog bloka.

- Rusija je neophodna Americi, ako Amerika uđe u sukob sa Kinom. Mi vidimo da do toga nije došlo i pitanje je da li će do toga doći zbog rata u Ukrajini. Kina i Rusija su napravile čeličan i nesalomiv savez. Amerika je došla u problem zbog politike neokonzervatizma u SAD, koji ima veliku mržnju ka Rusiji. Sada imamo neke mesečare koji vode SAD u mogući sukob sa Kinom. Neće biti sukoba između velikih sila kao u Drugom svetskom ratu, već će biti sukob dva sveta, dva bloka, jedan blok koji je pred porazom u Ukrajini i to bi bio krah Zapada, a drugi blok raste i jača i pred njima je budućnost. Teško je izbeći globalni sukob ako Tramp izgubi - zaključio je Adamović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!
Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!

Izraelski kanal 12 objavio je večeras da se u Izraelu veruje da je vođa Hezbolaha Hasan Nasralah ubijen u večerašnjem napadu izraelskih odbrambenih snaga (IDF) na, kako se navodi, podzemnu komandnu bazu Hezbolaha u Bejrutu.

27.09.2024

22:24

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija