• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.06.2024

09:25

Italijanska premijerka udružuje celu Evropu protiv Putina!  Hoće li Rusija biti u stanju da ratuje sa svima? (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Italijanska premijerka udružuje celu Evropu protiv Putina! Hoće li Rusija biti u stanju da ratuje sa svima? (VIDEO)

Podeli vest

Italijanska premijerka Đorđa Meloni rekla je da svi moraju da se udruže kako bi naterali Rusiju da se preda. Da li ovo znači da će neminovno doći do rata između NATO-a i Rusije? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar "Politike" Nikola Belić.

Novinar "Politike" Nikola Belić komentarisao je reči Đorđe Meloni.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

NIkola Belić

-Teško da će moći da nateraju Putina da se preda. Čini se da ona pokušava samo da se istakne među predstavnicima EU kao neko ko će da povede priču protiv Putina. Teško da jezik sile prolazi i da možete da gradite mirovnu platformu iz toga što prisiljavate nekoga da se preda. Čemu reč mir ako niste spremni ni za kakav kompromis. Ovo deluje kao naredba. Nakon izbora za Evropski parlament vidimo da Evropljani nisu baš tako jednoglasni protiv Rusije. Bilo bi dobro da se pojavi neko ko će postaviti sve ovo na realne okvire- rekao je Belić.

On je komentarisao da svako ko povuče jedan korak, protivnik odmah odgovara.

-Oni hoće prvo da pobede, pa da onda razgovaraju o miru. Svako gleda svoju pobedu pre bilo kakvih izgleda za mir. Čini se da je Srbija tu jedan od retkih glasova razuma. Srbija je jedina koja upućuje realne pozive na mir i realno se zalaže za to da se sve ovo zaustavi. Rusija poručuje da treba uvažiti realnost. Ovo podseća na nastup Prištine koja nije spremna ni na kakav kompromis. Možda bi trebalo što se tiče strpljenja mnogi u svetu trebali da se ugledaju na Srbiju. Đorđa Meloni želi da se istakne kao jedan od lidera sa zapadne strane. Što glasnije kažete nešto protiv Putina, to ćete više tamo da se istaknete. Teško je videti šta bi bio realan kompromis. Sa tog samita mira imamo takve poruke da nema polazne osnove. Stanje na terenu je takvo kakvo je. Vidimo gde su ruske trupe. Bez učešća Rusije na tim samitima neće to biti to. Ovo traje predugo i nema nade da će uskoro da se završi. Svet je u nekoj vrsti vanrednog stanja već više od dve godine. Svi jedva čekaju da izađu iz svega toga. Ne žele svi da se sukobe sa Rusijom. Niko ne uzima u obzir cenu gasa, a što je manje jedinstva svi sve više pozivaju na jedinstvo- rekao je Belić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Opozicioni mediji napali našu fudbalsku reprezentaciju! Mrze sve što je srpsko, pa sada pričaju o nepostojećem sukobu Tadića i PIksija! (VIDEO)
Live TV

Opozicioni mediji napali našu fudbalsku reprezentaciju! Mrze sve što je srpsko, pa sada pričaju o nepostojećem sukobu Tadića i PIksija! (VIDEO)

Opozicioni mediji nastavljaju napade na Srbiju i sve što je srpsko. Ovoga puta bili su na meti reprezentativci u fudbalu. Naročito su udarili na kapitena naše reprezentacije Dušana Tadića. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su urednik sportske rubrike Informera Vladimir Tomković i Zoran Spasić iz Centra za bezbednost i međunarodnu politiku.

18.06.2024

08:59

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17