• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.06.2024

12:52

Bolesno! Deca odlepila za užasnim Tik-Tok trendom - stavljaju na sebe filtere ubijenih u "Ribnikaru"! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Bolesno! Deca odlepila za užasnim Tik-Tok trendom - stavljaju na sebe filtere ubijenih u "Ribnikaru"! (VIDEO)

Podeli vest

Bojana Stanković, direktorka fondacije "Bezbednost dece na internetu" i Dejan Radenković, kriminolog, govorili su o užasnom trendu na TikToku koji se pojavio kod dece mlađih uzrasta.

Bojana Stanković, direktorka fondacije "Bezbednost dece na internetu", ističe da deca u modernom dobu imaju sve više problem sa empatijom i agresijom.

- Ovo je bolestan trend koji se dešava, a deca imaju veliki nedostatak empatije. Ovo je problem modernog digitalnog doba. TikTok je jedna od najposećenijih mreža na svetu i dizajnirana je da deci drži pažnju. Najopasniji je uzrast do 10 godina, jer nisu dovoljno razvijeni i svesni. Iz minuta u minut imamo nove informacije kako možemo koristiti neku aplikaciju. Tamo gde se ne razvija empatija, razvija se agresija, sve više dece je agresivno. Porodica je i dalje najvažnija institucija koja utiče na razvoj dece - rekla je Stanković.

Foto: Tanja Andric

Bojana Stanković

 

Dejan Radenković, kriminolog, ističe da visokotehnološki kriminal radi na slučaju filtera na TikToku, ali i apeluje roditelje na oprez.

- Može da se stane zloupotrebi interneta, a odeljenje za visokotehnološki kriminal radi na slučaju intezivno. Ući ćemo u trag deci koja su pravila filtere sa poginulom decom iz "Ribnikara" i svi akteri će biti procesuirani, jer izazivaju paniku. Roditelji se sve manje bave decom i to opterećuje društvo. Treba uputiti apel roditeljima da pripaze šta njihova deca rade na internetu - kazao je Radenković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Liban ulazi u totalni rat! Francuska vlada izdala hitno saopštenje!
na ivici

Liban ulazi u totalni rat! Francuska vlada izdala hitno saopštenje!

Liban bi mogao da propadne i sklizne u građanski rat, izjavio je u ponedeljak francuski ministar odbrane Sebastijen Lekornu. Ova bliskoistočna zemlja, kojom je Francuska upravljala tokom nekog od 20. veka, poslednjih nedelja je postala bojno polje između Izraela i naoružane grupe Hezbolah.

22.10.2024

20:40

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija