• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.06.2024

18:00

Amerika se trese od sastanka Putina i Kim Džong Una! Dva lidera potpisala ugovor koji Zapadu nikako ne odgovara! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Amerika se trese od sastanka Putina i Kim Džong Una! Dva lidera potpisala ugovor koji Zapadu nikako ne odgovara! (VIDEO)

Podeli vest

Vladimir Putin prvi put posle 24 godine posetio je Severnu Koreju. Kremlj je ovaj događaj opisao kao prijateljsku državničku posetu, ali Amerika je zabrinuta zbog saradnje dve države. Predsednik Putin pohvalio je Severnu Koreju za pomoć Rusiji u ratu u Ukrajini. Nakon posete Severnoj Koreji, Putin planira i posetu Vijetnamu. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Slobodan Dimitrijević iz Srpsko ruskog pokreta i Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije.

Slobodan Dimitrijević iz Srpsko ruskog pokreta istakao je da ni jedan ni drugi predsednik nisu popularni u prozapadnom delu sveta.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Slobodan Dimitrijević

-Viđaju se ljudi koji međusobno imaju dobru komunikaciju. Putin je predvodnik drugačijeg sveta od ovog unipolarnog, a lider Koreje je neko ko to sledi. Njihova unutrašnja politika nije popularna. U njihovim državama nema problema, a Zapad bi i te kako voleo da ih imaju. Šta god da se misli, ovo je jedna prijateljska poseta. Da li će iz ovoga da se izvuku neki benefiti? Da, svakako! I Severnoj Koreji se preti i potreban joj je partner kao što je Rusija. Kakav bi drugačiji doček nego veličanstven mogao da se očekuje kad dolazi najveći svetski lider u jednu manju zemlju. Mora se ozbiljno staviti prst na čelo i zapitati se kakve su poruke ove dvojice lidera koji apsolutno nemaju nameru da im se vršlja u dvorištu. Kina je takođe tu blizu i svesna je da se ovo na neki način otrglo kontroli. Sam način sprovođenja vojne operacije jasno pokazuje da Rusiji ne pada na pamet da radi nešto što se sada dešava u Gazi. Ipak, hoće da stave do znanja da ovo evopsko i američko arlaukanje ne može da prođe. Ovaj savez će se uvećavati, a već sada je toliko moćan da bi hučkači rata trebali da stave tačku na to- rekao je Dimitrijević.

Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije komentarisao je da je burna reakcija sa zapada na ovu posetu očekivana, iako poseta nije bila neočekivana.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Aleksandar Lukić

-U ovoj situaciji u kojoj se svet nalazi i u situaciji u kojoj se nalazi Rusija, te dve države su u takvoj situaciji da je prirodno da sarađuju. Zapad zapravo je najviše doprineo da dođe do ovakvog zagrljaja Rusije i Koreje, a taj zagrljaj nije ništa manji ni sa Kinom. Sa svojim nesmotrenim potezima Zapad je doprineo da se zemlje globalnog juga ujedinjuju i počnu da sarađuju mnogo više nego ranije. Ako se napadne jedna država, kao da je napadnuta druga. Ovaj sporazum dolazi u trenutku kada Zapad preti napadima na Rusiju po dubini. Evropa pokušava da se izvuče iz svega ovoga, ali ne uspeva. Kao da je obuhvaćena jakim stiskom duboke vlasti globalizma. U tom smislu možda nešto može da promeni ovo što se dešava u Francuskoj. Izbore je raspisao Makron, a izvesno je da će nacionalno okupljanje pobediti. Ako se Francuska makar malo otrgne, to je dobar znak. Francuska će i dalje biti na strani Ukrajine, ali neće isporučivati rakete dugog dometa. Pomagaće Ukrajini samo toliko da se održava na frontu. Ipak, trenutna situacija je u dobroj meri takva da se može odrediti kao neka vrsta vazalnog odnosa prema Vašingtonu. Francuska nije okupirana, a Nemačka jeste. Francuska nema teret od 20. veka koji Nemačka ima. Prema tome, Francuska može da ide ka tome da se obnovi njen suverenitet-rekao je Lukić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!
Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!

Izraelski kanal 12 objavio je večeras da se u Izraelu veruje da je vođa Hezbolaha Hasan Nasralah ubijen u večerašnjem napadu izraelskih odbrambenih snaga (IDF) na, kako se navodi, podzemnu komandnu bazu Hezbolaha u Bejrutu.

27.09.2024

22:24

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija