• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.06.2024

22:29

Ukoliko budemo ćutali ostaćemo bez Republike Srpske! Očigledno u Bosni i Hercegovini više ne sme da se govori o istini!

Miloš Rafailović

Live TV

Ukoliko budemo ćutali ostaćemo bez Republike Srpske! Očigledno u Bosni i Hercegovini više ne sme da se govori o istini!

Podeli vest

Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić juče je u Skupštini Bosne i Hercegovine na sednici na kojoj se razmtrala njegova smena zbog "vređanja žrtava Srebrenice" pokazao fotografiju Anđelka Mlađenovića, Srbina, koji je ubijen na monstruozan način. Ovim povodom bio je gost "Info večeri" Informer televizije.

Nešić konstatuje da se u Bosni i Hercegovini istina više ne sme spominjati.

- Očigledno se u BiH više ne sme govoriti. Visoki predstavnik sankcioniše sve. Ne sme se govoriti o istini. Ja nisam imao nameru da uvredim stvarne žrtve, ali ni da se poklonim nad lažnim žrtvama. Memorijalni centar se skrnavi zarad političkih interesa. Ja sam odlučio da ne ćutim i da istinom doprem do svih ljudi. Srbi zaista više nemaju prava da ćute. Ukoliko budemo ćutali ostaćemo bez Republike Srpske. Tužilaštvo treba da izađe i da kaže jesu li ovi ljudi sahranjeni u Srebrenici ili su živi. To treba da urade zarad mira. Mislio sam da je jedna strašna sudbina sasvim dovoljna da izazove empatiju i osećaj da je svaka suza ista. Nažalost, to nisam dobio, već su mi rekli da sam pokazao samo jednu sliku. Ja sam spreman da se poklonim svima koji su nevino stradali u ratu koji se desio u BiH. Bošnjacima je dobar samo Srbin koji ćuti. Ja ne znam šta treba da se desi da bi se naše žrtve prihvatile. Nekad mislim da se to nikad neće ni desiti, ali ne smemo da gubimo nadu. Ako mi prihvatimo da smo sami sebi sekli glave ili nabijali na kolac, bojim se da će uspeti u tome da nas zauvek označe kao genocidan narod. Ja sam sa 13 godina isteran iz svog rodnog Sarajeva - rekao je Nešić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17