• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.06.2024

22:28

Teroristički napad u Dagestanu je bio satanistički ritual! Hitler i fašizam su poraženi u Drugom svetskom ratu, ali nacizam nije! (VIDEO)

Informer

Live TV

Teroristički napad u Dagestanu je bio satanistički ritual! Hitler i fašizam su poraženi u Drugom svetskom ratu, ali nacizam nije! (VIDEO)

Podeli vest

Advokati Goran Petronijević i Vladan Glišić bili su gosti specijalnog programa televizije Informer. Govorili su o terorističkim napadima koji su večeras, gotovo istovremeno, pogodili Rusiju.

Petronijević je napad u Dagestanu okarakterisao kao teroristički, izveden sa ciljem otvaranja novog fronta zarad unutrašnje destabilizacije Ruske Federacije.

- Ovde je vrlo jasno ko to želi. Ovo što radi Ukrajina, to ne radi ona lično. Ovo što se desilo danas na plaži u Sevastopolju je direktno gađanje od strane ljudi američkih intstruktora. Čitava priča o tome da oni odobravaju da se upotrebi njihovo naoružanje znači da će njihovi rukovaoci upotrebiti to naoružanje. Ovo je klasičan teroristički napad, nije ratovanje. Pogledajte broj civilnih žrtava koji su nastale od ruskog dejstvovanja i broj onih koji su poginuli od ukrajinskog. Ukrajinci isključivo gađaju civilne objekte. Ona to ne čini sama, već to čine i oni koji je podržavaju, a to su Sjedinjene Američke Države. Što se tiče Kavkaza, tu nema dileme. To je teroristički napad u stilu "fols flega". Pokušavanje otvaranja novog fronta. Ovo su sve pokušaji da se Rusija destabilizuje iznutra jer na frontu ne mogu da ih pobede. Hitler je poražen u Drugom svetskom ratu. Fašizam je poražen, ali nacizam nije. Ja bih ovaj sukob definisao kao civilizacijski sukob vrednosti. Kakva je to mirovna konferencija bez Rusije? Da li je neko platio račun u kafani, a da mu ga konobar nije dao? Ovo je bilo pucanje Zapada u sopstvenu nogu. Njihova moć je u opadanju. Neoliberalizam pada. To je pokušaj Amerike da izvrše disperziju krivice na one koji su tamo učestvovali. Oni nijedan rat nisu dobili - istakao je Petronijević.

Foto: Pedja Milosavljević

Vladan Glišić

Glišić naglašava da je ubistvo sveštenika u Dagestanu, na pravoslavni praznik Duhovi, satanistički ritual.

- Ovo je na neki način očekivano, ali uvek me zaprepasti brutalnost. Ovo je jedan hibridni rat, a zbog te hibridnosti ne vidimo da se dešava isto što i u Drugom svetskom ratu. Rušenje Berlinskog zida je ugasilo Varšavski pakt, ali ne i NATO. Tačno vidite sve iste geostrateške principe. Ono što sad rade na ekonomskom planu je bilo direktno protiv interesa svih evropskih naroda. Kad se neko iracionalno ponaša uvek se treba vratiti na duhovne korene tih ljudi. Imamo posla sa satanistima. Satanisti izvode ovakve rituale na praznik. Tamo gde je Zapad osmislio da izoluje Kinu, odjednom se pojavio Putin. Amerika je uradila toliko odvratnih stvari u Vijetnamu. Vijetnamski narod ima ozbiljne traume od toga i sad oni treba da stanu na stranu Amerike i ratuju s Kinom. Očekujem da će i Japanci u nekom trenutku pokazati Amerikancima šta misle o njima. Nasuprot Zapada imamo lidere iza kojih stoji narod. Demokratija služi da narod da nekome da vlada u njegovo ime. Ovo vreme je vreme vrlo velikih izazova i opasnosti - poručuje Glišić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Napravite domaći sok od nane! Nema ništa bolje za vrele letnje dane
Recepti

Napravite domaći sok od nane! Nema ništa bolje za vrele letnje dane

Napraviti osvežavajući sok od nane kod kuće je veoma jednostavno i idealno za vrele letnje dane. Nana, sa svojim karakterističnim osvežavajućim ukusom, može učiniti svaki napitak posebnim. Ovaj domaći sok ne samo da je zdraviji, jer možete kontrolisati količinu šećera, već je i ekonomičan.

28.06.2024

06:21

Džet set

Srbija