• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.06.2024

16:33

Kurtijeva politika je gora od one njegovih prethodnika, biračima nudi samo stvaranje tenzija! Što se grbo rodi, vreme ne ispravi! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Kurtijeva politika je gora od one njegovih prethodnika, biračima nudi samo stvaranje tenzija! Što se grbo rodi, vreme ne ispravi! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i takozvani kosovski premijer Aljbin Kurti sastaće se u sredu, 26. juna u Briselu, u novoj rundi razgovora uz posredovanje Evropske unije. Šta to Kurti planira u danima pred nama? Da li će mu velike sile pomoći ukoliko odluči da promeni svoj stav? Na ova pitanja odgovore su davali Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i Zoran Spasić iz Centra za bezbednost i međunarodnu politiku u emisiji "Info dan" Informer televizije.

Jerković naglašava da je politika Aljbina Kurtija "daleko gora od one njegovih prethodnika".

- Ogroman egzodus upravo albanskog stanovništva sa Kosova i Metohije govori u prilog tome. To najbolje govori o odsustvu vizije. Kurti nema šta da ponudi svojim biračima, osim stvaranja tenzija. Aljbin Kurti upravlja polugama dizanja tenzije, podsticanja mržnje i sukoba. Što se grbo rodi, vreme ne ispravi, kako bi naš narod rekao. Ova bezbrižnost koju mi imamo u državi ne pada s neba. Bojim se da će biti vrlo teško da se izbegnu problemi koji se dešavaju na svetskoj političkoj sceni. Upravo srpsko rukovodstvo drži ovu zemlju daleko od požara koji se rasplamsava, ne samo u Evropi, nego i generalno u svetu. Kurti pokušava pred delom međunarodne zajednice da nađe neko opravdanje. Ako je postignut neki dogovor, u vezi sa formiranjem ZSO, u okviru Briselskog sporazuma, onda je red da se to i ispoštuje, da bi se dijalog nastavio - rekao je lider "Nema nazad, iza je Srbija".

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Zoran Spasić

Spasić primećuje da ekstremista Kurti vrši neprestano nasilje i teror nad Srbima na Kosmetu.

Više od 11 godina Priština odbija da formira Zajednicu srpskih opština. Mi moramo da sačuvamo naš narod na KiM, ali moramo da budemo strpljivi i svesni geopolitičkih okolnosti. Ne smemo da mu dozvolimo da nas isprovocira i uvuče u sukob sa NATO savezom. Mi ulažemo sva politička i diplomatska sredstva i vrlo je važno da se još više pritisne međunarodna zajednica. Mi moramo da se borimo i da budemo svesni da je država ozbiljna stvar. Najveći napadi su usmereni na Vučića zato što je on stub stabilnosti. Naša politika je da samostalno mislimo. Njima smeta naš slobodarski duh - poručuje predsednik Centra za bezbednost i međunarodnu politiku.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Evropa nikada neće stati na našu stranu! Srbija teži domaćinskoj politici! (VIDEO)
Live TV

Evropa nikada neće stati na našu stranu! Srbija teži domaćinskoj politici! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u petak telefonom sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom o "gorućim pitanjima u regionu", političkim promenama u Evropi i globalnim okvirima i njihovim mogućim uticajem na Srbiju. Ovaj razgovor bio je tema na koju su za Informer u "Info danu" govorili Stefan Srbljanović iz Centra za društvenu stabilnost i Miljan Jovićević, analitičar.

22.06.2024

16:39

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija