• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.06.2024

19:55

Zapad je hteo Rusiji da priredi Vijetnam u Ukrajini! Kijevski režim regrutuje decu kao Treći rajh na kraju svoje vladavine! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Zapad je hteo Rusiji da priredi Vijetnam u Ukrajini! Kijevski režim regrutuje decu kao Treći rajh na kraju svoje vladavine! (VIDEO)

Podeli vest

Centralna tema emisije "Rat uživo" bili su teroristički napadi koji su pogodili Rusiju prekjuče, a o njoj su govorili Informerovi gosti Nikola Jović, novinar i Stevan Damjanović, advokat.

Jović uočava jasnu povezanost između gađanja plaže u Sevastopolju na Krimu kasetnim bombama sa terorističkim napadima u Dagestanu.

Rusija je 2004. godine imala velikih problema s terorizmom. Narednih godina, gotovo uopšte nije bilo terorističkih napada. Igrajući na tu kartu radikalnog islama i nezavisnosti Čečenije, zapadne službe koriste tu situaciju povezanu sa relativno slabim tamošnjim stanovništvom za delovanje protiv Ruske Federacije. Unutar same Čečenije imate veliki broj ljudi koji su za Ramzana Kadirova i Rusiju, ali ima i onih koji bi da otvore to čečensko pitanje. Zapad je hteo da se Rusiji priredi neka vrsta Vijetnama u Ukrajini, da to bude iscrpljujuće za nju. Turska je od osamdeset i neke godine u pregovorima sa Evropskom unijom. To može kontinuirano da se odvija beskonačno. Tako isto i Ukrajinu i Moldaviju mogu da zamajavaju decenijama. Njima je Ukrajina dobra sve dok se tamo bude oslabljivala Rusija i budu ubijali ruski vojnici i civili. Kako se situacija pogoršava, tako oni postaju sve više očajni po pitanju pristupa mobilizacije ljudi. Obučavaju decu zarad potreba popunjavanja fronta. Ukrajina je sada ono što je Treći rajh bio na kraju rata. Njima nije stalo do života svojih civila. To nije režim koji je ponikao iz naroda - poručuje Jović.

Foto: Masha Bandjur

Stevan Damjanović

Damjanović kaže da je ovo nesumnjivo pokušaj unutrašnje destabilizacije Rusije.

- Pokušaj da se na neki način ugrozi vladajući režim i da se na neki način domaće stanovništvo primora na pobunu protiv njega. Rusija je početkom devedesetih godina pružila ruku mira i nadala se da NATO pakt neće ići ka njoj, ali vidimo da se on širi samo prema njoj. Njihov cilj će biti isključivo samo širenje ka Rusiji. On hoće da izoluje Rusiju. NATO je širom sveta dolazio pod patronatom demokratije, a sve države su opustošili. Imamo situaciju da dosta svetskih država nisu uvele sankcije Rusiji i to pokazuje da Zapad nije uspeo u pokušaju da je izoluje. Sve dok Ukrajina ima podršku SAD, do mira neće doći. Kijevski režim je u panici. Više nema ljude koje će slati na front, spustio je starosnu granicu. Isto tako je u poslednjim danima svoje vladavine radio i Treći rajh. Ovo nam sve ukazuje na to da oni crpe poslednje rezerve prinudnom mobilizacijom - naveo je Damjanović.

Foto: Pedja Milosavljević

Vladimir Kokanović

Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba u Sloveniji, se uključio u program putem video-linka.

Upravo danas je Dan državnosti Slovenije i ona to obeležava pompezno. 25. juna Skupština Slovenije proglasila je nezavisnost čime je počeo proces prinudne secesije, a dva dana nakon toga došlo je do oružanog sukoba, odnosno desetodnevnog rata koji se okončao prinudnom secesijom. Neke stvari iz tog perioda još uvek nisu rešene. Srbija i Slovenija su uspostavile jako dobar međudržavni odnos u proteklim godinama. Teroristički napad u Rusiji je bio organizovan teroristički napad što govori da je iza njega stajala ozbiljnija organizacija - poručio je Kokanović.

Opširnije o ovoj temi, ali i o puštanju Džulijana Asanža na slobodu, predstojećim izborima u Americi, kao i situaciji u Pojasu Gaze pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija