• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.06.2024

10:31

Amerika još uvek upozorava svoje državljane na mogućnost terorizma u Bosni! Velike sile koriste zamrznuti konflikt za geopolitičke ciljeve! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Amerika još uvek upozorava svoje državljane na mogućnost terorizma u Bosni! Velike sile koriste zamrznuti konflikt za geopolitičke ciljeve! (VIDEO)

Podeli vest

Aleksandar Vranješ, ambasador Bosne i Hercegovine u Srbiji i pukovnik u penziji Milan Jolović bili su gosti "Info jutra" Informer TV. Tema njihovog gostovanja bile su ratohušačke poruke zvaničnog Sarajeva.

Vranješ kaže da ovakve poruke od Sarajeva dobijamo već godinama.

- Ovo nije prvi put da čujemo ovakve poruke iz Sarajeva. Mi već godinama dobijamo poruke od političkog Sarajeva da svaki razgovor na temu koja im ne odgovara treba da se završi ratnim sukobom na teritoriji Bosne i Hercegovine. Mir je ključna reč koja se mogla čuti na Svesrpskom saboru. To je reč koja se može čuti iz Banjaluke. Republika Srpska se pokušava staviti kao glavni problem u Bosni i Hercegovini. Amerika još uvek upozorava na mogućnost terorizma svoje državljane koji putuju u Bosnu i Hercegovinu. Oni na bazi viktimizacije i broja žrtava pokušavaju da ostvare svoje političke ciljeve. Stranci ne dozvoljavaju razgovore tri konstitutivna naroda bez nadzora Amerike - rekao je Vranješ.

Foto: Tanja Andric

Milan Jolović

Jolović konstatuje da je Bosna i Hercegovina zamrznuti konflikt koji velike sile koriste po potrebi.

- Bosna i Hercegovina je jedan od zamrznutih sukoba u svetu koji velike sile koriste za svoje geopolitičke ciljeve. Jednostavnije je bilo sprečiti rat '92, nego ga završiti '95. Oni će izazvati rat kad im bude bilo potrebno. Kreatori života i smrti kreairaju te sudove za ratne zločine. Naser Orić nije osuđen. Taj nesretni narod u Bosni i Hercegovini je željan mira i slobode. Međutim, ne možete od ovakvih ekstremnih eksponenata. Milorad Dodik kao kontrargument koristi pretnju da bi mogli da se mirno odvoje jer se ne poštuje Dejtonski sporazum. Što se tiče rata, sve zavisi od geopolitičke situacije u svetu - poručuje Jolović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija