• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.06.2024

17:10

Piksijevi igrači nisu imali pojma šta rade! Da li trener treba da ponudi ostavku nakon debakla reprezentacije? (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Piksijevi igrači nisu imali pojma šta rade! Da li trener treba da ponudi ostavku nakon debakla reprezentacije? (VIDEO)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je svoje učešće na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Ovo je jedno veliko takmčenje u kome nismo uspeli da prođemo grupu. U emisiji "Info dan" gosti su bili sportski novinar Dejan Anđus i direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović. Uživo u program uključilli su se trener Crvene zvezde Zoran Filipović, fudbalski trener Milorad Anđus i fudbaler Zdravko Kuzmanović.

Direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović rekao je da je već nakon dve utakmice pretpostavio kakav će biti krajnji rezultat učešća naše reprezentacije na Evropskom prvenstvu u fudbalu.

Foto: Zoran Sinko

Saša Milovanović

-Gledao sam prve dve utakmice tamo i kada sam video na šta to liči, poklonio sam karte i gledao sam od kuće. Mislim da su nas neki protivnici respektovali zbog imena i tradicije. Odbrana je u kontinuitetu kao na snajperu. Naša odbrana je bila non stop na udaru. Imate igrače koji nisu znali šta rade. Imate promene na terenu koje niko ne razume. Imate odlučujuću utakmicu i niste šutnuli ka golu 80 minuta. Mene kao navijača vređa Piksijeva izjava nakon utakmice. Kao da niko od nas ne gleda druge reprezentacije. Čak smo imali sreće sa grupom koja je pokazala slabiji nivo fudbala od drugih grupa. Mi smo bili blagi, novinari su bili blagi prema Piksiju. Piksi je srušio atmosferu, a igrači su nam to pokazali. Oni nama predstavljaju to kao divnu porodicu, a vidimo sve suprotno- rekao je Milovanović.

Trener Crvene zvezde Zoran Filipović javio se uživo u program i komentarisao je učešće naše fudbalske reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Foto: Informer printscreen

Zoran Filipović

-Znam kakva je situacija među igračima i mnoge stvari su uticale na to da ne prođemo grupu. Bilo je razmišljanja da ćemo primiti četiri, pet komada od Engleske. Protiv Engleza su momci pokazali pravu snagu. Danci imaju jako dobar tim. Ne zaboravimo da je fudbal čudna igra. U poslednjoj utakmici protiv Danske sudija nije svirao čist penal za Srbiju. Bilo je među našim igračima mnogo pozitivnijih strana nego što je bilo u Kataru. Fudbal je stvar koju svi vole i emocije su u pitanju i treba biti pribran i govoriti realne stvari. Mislim da je do sada Piksi postigao dobre rezultate plasirajući se na svetsko prvenstvo- rekao je Filipović.

Sportski novinar Dejan Anđus rekao je da nije najbolje razumeo šta je govorio Zoran Filipović.

Foto: Zoran Sinko

Dejan Anđus

-File je okruglo pa na ćoše. Nije mi jasno šta je on rekao. Ako je rezultatski krah i debakl to što nismo prošli dalje, onda ide momentalna ostavka. Ako bi neko tražio alibi, dve reprezentacije su igrale dva remija i prošli su. Očekivali smo debakl protiv Engleza. Danci ne mogu da daju gol nama, pa nije bio dosuđen penal. Danci samo nama nisu dali gol. Danci imaju samo Eriksena. Kad sam video da ono nije gol, znao sam da je kraj. Piksi se pogubio u celoj propagandi, pa je gurnuo i Samardžića, pa nove igrače... Mijailović je odigrao fenomenalno. On dolazi iz naše lige. Dosta je čudno prvenstvo. Ja postavljam pitanje: ako je dakl, ostavka, ako nije debakl, razmisliti šta i kako dalje. Rezultatski je debakl- rekao je Anđus.

Fudbalski trener Milorad Kosanović rekao je da je očekivao ovakav rezultat i pre nego što je turnir počeo.

Foto: Informer printscreen

Milorad Kosanović

-Video sam da oni ne prave igru. Oni se ne bave igro, već im prijateljske utakmice služe da prekontrolišu kvalitet igrača. Bave se uglavnom sistemom igre, a ne bave se samom igrom. Na taj način je jako teško igrati Svetsko i Evropsko prvenstvo. Momci rade ono što im kažete, ali tako se ne pravi tim i igra. Ne možeš da ih menjaš od utakmice do utakmice. Prijateljske utakmice služe za kontrolu urađenog. Od igrača tražiti da sami nešto urade, to je jako teško. Žao mi je. S jedne strane mi imamo korektan broj kvalitetnih igrača- rekao je Milorad Kosanović.

Fudbaler Zravko Kuzmanović javio se uživo u program i rekao da smo svi mnogo više očekivali od naše reprezentacije.

Foto: Informer printscreen

Zdravko Kuzmanović

-Protiv Engleske možeš da izgubiš, to nije problem. Ali oni su u dve utakmice tako loše odigrali. Ta finalna utakmica je toliko loše odigrana da to jeste bio debakl. Realno, tu je prvi problem selektor. Ja sam rekao još pre tri, četiri meseca da imamo problem. Ako ti u klubu misliš da si veliki igrač,  to treba da dokažeš kad igraš za reperezentaciju. Niko nije pokazao kvalitet u ove tri utakmice. Prvo treba da se raščisti ko može da igra za reprezentaciju. Ja mislim da gospodin selektor treba da kaže da li je zadovoljan rezultatom i šta je učinio za tri utakmice. Što se mene tiče, treba sve komplet da se promeni- rekao je Kuzmanović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

sledeća vest

Vesti

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija