• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.06.2024

12:21

Na Kosmetu vlada šovinistička diktatura! Kurtijevi potezi etničkog čišćenja ne nailaze ni na kakvu osudu! (VIDEO)

Informer

Live TV

Na Kosmetu vlada šovinistička diktatura! Kurtijevi potezi etničkog čišćenja ne nailaze ni na kakvu osudu! (VIDEO)

Podeli vest

Gosti "Info jutra" televizije Informer bili su profesor dr Boris Bratina sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i potpredsednica Narodne skupštine Srbije Marina Raguš. Centralna tema njihovog gostovanja bili su nehumani uslovi u kojim žive Srbi na Kosmetu.

Bratina kaže da na Kosovu i Metohiji trenutno vlada šovinistička diktatura.

- Imamo situaciju potpunog aparthejda. Albanci na sve moguće načine pokušavaju da međusobno posvađaju Srbe. Na Kosovu su ostali samo Srbi koji neće da odu. Njihov stoički mentalitet je zadivljujući. Oni su snažni i na njih se vrši strahovit pritisak. Trenutno imam veliki strah i čuo sam neke priče o tome da se već govori o upadu na fakultete. Kod nas studiraju deca iz Aleksinca, Tutina, Pazara... Kad pogledate čitav proces od 99-e, vidite čitav niz prekoračenja. Vi na Kosovu ne možete da kupite ništa srpske proizvodnje. U poslednjih 12 godina se smanjio broj siromašnih ljudi, ali ono što nedostaje je sloboda ljudi. Mi smo potpuno prožeti našim neprijateljima. Napadaju nam Republiku Srpsku, Kosovo i teraju nas da uvedemo sankcije Rusiji. I devedesetih godina su oni govorili da je Kosovo izgubljeno, još pre bombardovanja - navodi Bratina.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Marina Raguš

Raguš poručuje da Priština ima veoma jake kanale putem kojih lobiraju po svetu.

- Uvek je važno razgovarati, čak i tamo gde znate šta će vas dočekati. Priština zaista ima jak kanal kad je reč o PR-u i lobiranju koji ide preko Tirane i dolazi do najjačih zemalja sveta. Princip je razgovarati sa svima dok ne dođete do rešenja. Kurti zaista jeste eksponent nekih velikih sila. Ono što je važno je da svi ovi njegovi potezi, koji predstavljaju etničko čišćenje Srba sa Kosova i Metohije, ne nailaze na osudu. Aleksandar Vučić je bio u Potočarima da se pokloni žrtvama tog užasnog ratnog zločina i umalo je bio kamenovan. Napravljena je sačekuša za njega. Jedva je izvukao živu glavu - istakla je Raguš.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Kurtijeva politika je gora od one njegovih prethodnika, biračima nudi samo stvaranje tenzija! Što se grbo rodi, vreme ne ispravi! (VIDEO)
Live TV

Kurtijeva politika je gora od one njegovih prethodnika, biračima nudi samo stvaranje tenzija! Što se grbo rodi, vreme ne ispravi! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i takozvani kosovski premijer Aljbin Kurti sastaće se u sredu, 26. juna u Briselu, u novoj rundi razgovora uz posredovanje Evropske unije. Šta to Kurti planira u danima pred nama? Da li će mu velike sile pomoći ukoliko odluči da promeni svoj stav? Na ova pitanja odgovore su davali Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i Zoran Spasić iz Centra za bezbednost i međunarodnu politiku u emisiji "Info dan" Informer televizije.

24.06.2024

16:33

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija