• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.06.2024

10:27

Slabost Bajdena ne znači slabost Amerike! Ima li simbolike u tome što su predsednički kandidati održali duel baš na Vidovdan? (VIDEO)

infomer

Live TV

Slabost Bajdena ne znači slabost Amerike! Ima li simbolike u tome što su predsednički kandidati održali duel baš na Vidovdan? (VIDEO)

Podeli vest

U emisiji "Info jutro" dnevnu štampu sa Katarinom Odalović prelistavali su analitičar Srba O. Filipović i Nebojša Oberknežev iz Ruske stranke. Kao najvažniju temu istakli su debatu Trampa i Bajdena.

Analitičar Srba O. Filipović rekao je da je u većini dnevnih novina glavna tema debata Trampa i Bajdena.

Foto: Pedja Milosavljević

Srba O. Filipović

-Činjenica je da su oba kandidata u poznim godinama. I američko i srpsko društvo su sve stariji. Podatak u Americi je taj da 70% imovine drže stariji od 60 godina. Iz decenije u deceniju kandidati su sve stariji. Stariji kandidati privlače stariju populaciju. Daj bože da obojica dožive sto godina, ali je važno sačuvati stabilnost u državi. Amerika ima sistem. Ni jedna spoljna politika se ne menja od danas do sutra. Amerika je ozbiljna država. Oni su kandidati takvi kakvi jesu. Da li će menjati kandidate uopšte nije bitno, bitno je kakav će odnos biti Srbije i Amerike u narednom periodu. Mi praktično imamo jedino pitanje Kosova i Metohije oko koga se sporimo. Srpski gerilci su bili junaci u SAD-u. To što Bajden ima određenih problema ne znači da je Amerika neozbiljna država. Bitno je da imate izgrađen sistem- rekao je Filipović.

Nebojša Oberknežev iz Ruske stranke komentarisao je debatu Bajdena i Trampa, kao i zabranu festivala Mirdita.

Foto: Zoran Sinko

Nebojša Oberknežev

-U vezi Trampa i Bajdena zanimljivo je da su održali debatu na Vidovdan, pa se nadam da će Amerikanci malo progledati. Na delu se pokazalo da Bajden nije sposoban da vodi ni sebe, a ne nešto drugo. CNN moram pohvaliti. Emisiju su odradili odlično, mada su kasnije izneli da je Tramp izneo preko trideset laži. Debata je pokazala da je mnogo sposobniji od Bajdena. Najbolje po demokrate bi bilo kada bi Bajden sam odustao. Svako se pita za svoju funkciju. Duboka država postoji, to je neminovno. Kada je bio Tramp na Vlasti nismo imali ni ustezanja ni pritiske što se tiče Balkana. Ako govorimo o Mriditi, moramo pohvaliti državu što je Ministarstvo unutrašnjih poslova donelo odluku da to zabrani. Nadam se da se narednih godina to neće održavati. Ne smemo dozvoliti nikakve provokacije, naročito ne u našoj prestonici- rekao je Oberknežev.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ben Bentil se vratio u Evropu!
Politika

Ben Bentil se vratio u Evropu!

Bivši košarkaš Crvene zvezde Ben Bentil nakon godinu dana se vraća u Evropu i nastupaće za Hapoel iz Tel Aviva koji se takmiči u Evrokupu.

01.07.2024

12:27

Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"
Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"

Terorista koji je u subotu ranio pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela u Beogradu, prema oceni predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Milovana Drecuna, nije delovao sam, jer su otkrivene njegove konekcije sa drugim verskim konvertitima koji su pripadnici iste organizacije.

01.07.2024

12:11

Sport

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija