• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.07.2024

09:52

Poruke na KiM su jasne, kantar je pun! Božić poručila: Zahvaljujući predsedniku Vučiću, Srbija više nije moneta za potkusurivanje (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Poruke na KiM su jasne, kantar je pun! Božić poručila: Zahvaljujući predsedniku Vučiću, Srbija više nije moneta za potkusurivanje (VIDEO)

Podeli vest

U opštinama na severu Kosova i Metohije osvanuli su plakati sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uz poruku "Vrhovni komandante, čekamo te". O tome, ali i o stanju u južnoj srpskoj pokrajini u Info jutru govorili su Sandra Božić, član Predsedništva SNS, i Lazar Stević, urednik na TV Most.

Govoreći o našem narodu koji živi na Kosmetu, Sandra Božić je odmah na početku istakla da su uvek ta prisnost i poverenje, koje naši građani sa Kosova i Metohije imaju u odnosu prema predsedniku Vučiću i državi Srbiji, nešto što podstiče emocije, s obzirom da je poznato kakav teror trpe poslednjih godina na teritoriji gde žive. 

- Suštinski, ovo je jasna poruka da teroru više mesta nema. Ako uzmemo u obzir da je dijalog, u svakom smislu, prekinut sa strane teroriste Aljbina Kurtija i ne postoji više ni želja da se u dijalog uđe. Sve što možemo da vidimo poslednjih nekoliko godina jeste manifestacija jednog oblika terorizma - od svakodnevnih napada na Srbe, hapšenja, zatvaranja protivpravnog, bez ikakvih dokaza, dovoljno je samo da budete Srbin na pogrešnom mestu, u pogrešno vreme, da budete uhapšeni i prođete kroz teror. Mislim da je svima jasno da je kantar već pun i da nema mesta za ovakvu vrstu odnosa prema ljudima koji žive na KiM - poručila je Sandra Božić. 

Kako je navela, poruke koje su osvanule na Kosmetu su vrlo jasne i govore da je situacija mnogo teška. 

Sandra Božić je dodala da geopolitičke okolnosti Srbiji ne idu u prilog, te da je pritisak ogroman, pogotovo kada govorimo o Republici Srpskoj. 

- Mislim da će tu možda biti jedna vrsta izgovora međunarodne zajednice, odnosno zapadnih sila koje ne žele dobro Srbiji i ne žele mir na ovim prostorima, da svoj neuspeh na teritoriji Ukrajine opravdaju time što će sukob prebaciti na drugi deo Evrope. Mi smo nekako uvek bili podneblje za započinjanje različitih varijanti sukoba, koje su igrale određenu ulogu u datim momentima u geopolitičkim kretanjima - podvukla je. 

Foto: Masha Bandjur

 

Zahvaljujući upravo predsedniku Vučiću, navodi Sandra Božić, Srbija više nije moneta za potkusurivanje različitih interesa bilo kojih međunarodnih sila. 

- Vrlo je važno da na čelu države imamo predsednika koji nikada nije birao da li će sedeti  na zapadnoj ili ističnoj stolici, već isključivo i samo na srpskoj. Kada je počeo sukob na teritoriji Ukrajine, on je bio taj koji je vrlo jasno rekao sve aspekte, koji su se kasnije dešavali, i tok samog ratnog dešavanja u svetu je nekoliko puta javno rekao i prognozirao. Rekla bih da to njegovo veliko iskustvo u međunarodnim odnosima i politici, kako on voli da kaže da je veteran politički, u tom smislu može vrlo jasno da da neku predikciju dešavanja. Mene ne veseli to što je rekao da je pred nama još jedan, možda najveći sukob do sada, koji će se voditi na teritoriji takozvane svete zemlje - rekla je Sandra Božić. 

Lazar Stević, urednik na TV Most, kaže da narod na KiM ne može da trpi Kurtijev zulum, ali i da ima veru u predsednika Aleksandra Vučića.

- Grafiti i plakati su poslednji vapaj Srba na Kosovu i Metohiji. Narod ne može više da trpi Kurtijev zulum. Sever je prepun Kurtijevih specijalaca koji maltretiraju Srbe i otimaju srpsku robu. Najgore je još od 1999. godine i pogroma Srba 2004. godine. Kurti sprovodi tihi progon Srba. Nažalost 20% Srba je otišlo pod zulumom Kurtija, ali mi koji smo ostali imamo veru u predsednika Vučića - objasnio je Stević.

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija