• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.07.2024

09:00

Moramo se bojati da će Albanci na Kosmetu preduzeti oružane mere! Međunarodnoj zajednici mir ne ide u prilog! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Moramo se bojati da će Albanci na Kosmetu preduzeti oružane mere! Međunarodnoj zajednici mir ne ide u prilog! (VIDEO)

Podeli vest

Gost "Info jutra" Informer TV bio je profesor sa Fakulteta u Kosovskoj Mitrovici Boris Bratina. On je govorio na temu trenutne situacije na Kosovu i Metohiji, kao i o dijalogu Beograda i Prištine.

Bratina smatra da je ostanak Miroslava Lajčaka na funkciji pokazatelj da se nastavlja "predstava da Evropska unija nešto radi" po pitanju Kosova i Metohije.

- Juče su bila hapšenja, primećeni su albanski dronovi iznad Mitrovice. Jedan funkcioner je čak rekao da je Miloš Obilić bio Albanac koji je ubio Murata. Kurti se ponaša histerično tokom svakog sastanka. Vidimo da se formiranje Zajednice srpskih opština odlaže otkako je potpisan sporazum o njoj. ZSO cilja da Srbi ostanu na Kosovu, a i oni to neće da dozvole. Srbi su spremni da ostanu tamo. Ono čega se moramo bojati je da će oni (Albanci) preduzeti neke ozbiljnije oružane korake. U ovom trenutku je još uvek pametno prisustvovati svim pregovorima. Nama se govori: "ili ćeš dati milom ili ćeš dati silom". Niko ne može da garantuje da neće neko sutra upasti u bolnicu ili na univerzitet. Pitam se kad će zabraniti paralelne institucije za fakultet. Nije preuveličavanje reći da na Kosovu vlada aparthejd. Međunarodnoj zajednici ne ide u prilog mir - kaže Bratina.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija