• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.07.2024

16:30

Poseta Olafa Šolca je bila od velikog značaja za Srbiju! Naša pregovaračka pozicija će se drastično promeniti ukoliko Nemačka bude zavisila od našeg litijuma!

Zoran Sinko

Live TV

Poseta Olafa Šolca je bila od velikog značaja za Srbiju! Naša pregovaračka pozicija će se drastično promeniti ukoliko Nemačka bude zavisila od našeg litijuma!

Podeli vest

Gost "Info dana" televizije Informer bio je Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija". On je govorio o nedavnoj poseti nemačkog kancelara Olafa Šolca Srbiji, kao i o eksploataciji litijuma.

Jerković ističe da je Nemačka zemlja broj jedan u Evropi i da je, kao takva, nezaobilazan faktor.

Nama je Nemačka partner, najveći su investitori i najviše zapošljavaju radnika u Srbiji. Šolcova poseta je od velikog značaja. Mi ovde govorimo o ekonomskom momentu. Mi smo između redova mogli da zaključimo da smo mi njima izuzetno potrebni. Dobar deo i nemačke ekonomije zavisiće od Srbije, ako dođe do iskopavanja litijuma. Kada je Nemačka zacrtala da pređe na vozila na električni pogon i kada je najkvalitetniji litijum koji se nalazi u Srbiji, razvoj njihovog saobraćaja će zavisiti od saradnje sa Srbijom. Taj jadarit će drastično promeniti političku poziciju Srbije u Evropi. Kada neko zavisi od vas, pregovaračka pozicija je drastično drugačija - rekao je Jerković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Evropa nikada neće stati na našu stranu! Srbija teži domaćinskoj politici! (VIDEO)
Live TV

Evropa nikada neće stati na našu stranu! Srbija teži domaćinskoj politici! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u petak telefonom sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom o "gorućim pitanjima u regionu", političkim promenama u Evropi i globalnim okvirima i njihovim mogućim uticajem na Srbiju. Ovaj razgovor bio je tema na koju su za Informer u "Info danu" govorili Stefan Srbljanović iz Centra za društvenu stabilnost i Miljan Jovićević, analitičar.

22.06.2024

16:39

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija