• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.08.2024

22:56

Rusija dobila pokretne krematorijume za spaljivanje mrtvih ukrajinskih vojnika! Od 15.000 vojnika poslatih u Kursku oblast, ni jedan se neće vratiti živ?

Miloš Rafailović

Live TV

Rusija dobila pokretne krematorijume za spaljivanje mrtvih ukrajinskih vojnika! Od 15.000 vojnika poslatih u Kursku oblast, ni jedan se neće vratiti živ?

Podeli vest

Ruski ministar odbrane poslao je poruku Ukrajini i svim sponzorima ukrajinskih snaga da nije trebalo da zalaze u teritoriju Rusije. I sam ministar odbrane Rusije rekao je da su formirane tri grupe koje će voditi računa o civilnom stanovništvu u Kurskoj oblasti. Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su Dragan Vasiljković, osnivač fondacije "Kapetan Dragan" i Slobodan Dimitrijević ispred pokreta "Srpsko-rusko bratstvo".

Dragan Vasiljković, osnivač fondacije "Kapetan Dragan" na samom početku istakao je da je danas konačno pušten iz zatvora Jovan Cvetić, uz pomoć fondacije "Kapetan Dragan", ali i uz pomoć naše medijske kuće.

-Moramo shvatiti da za neke od nas ovaj rat devedesetih traje i dan danas. Imam potrebu da se zahvalim vašoj kući u ime porodice Cvetić. Vaš urednik je sve vreme bio tu uz nas i pomagao nam. Imam potrebu da se zahvalim svima koji su učestvovali u tome. Jovan je dvadeset deveti kome smo mi pomogli da ugleda slobodu. Ovo je prvi put da sam video četiri ministarstva da rade zajedno, efikasno, brzo! Toliko efikasno i brzo i tako velika stvar! Ovo je velika pobeda! Hrvtska je članica EU i Grčka je članica EU- rekao je Vasiljković.

On je komentarisao i upad Ukrajinaca u Kursku oblast.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Dragan Vasiljković i Slobodan Dimitrijević

-Što se tiče ruske taktike, mi moramo da shvatimo da je ruski odbrambeni sistem vrlo glomazan. To što su Ukrajinci uradili nije tako glomazno. Nije to velika teritorija. Ja mislim da je to bio potez očajnika. Ukrajinci su sakupili sve snage koje su imali. Niko nije očekivao da će nekome pasti na pamet da napravi invaziju na Rusiju. Očekivali su da će postići mnogo veći uspeh i da će onda NATO da se ohrabri da krene na Rusiju. Kada sam čuo da je Ukrajna napravila taj prodor, ja sam glasno rekao: ovo im nije trebalo! Ruski odbrambeni sistem je trom i glomazan, kao veliki valjak. Njemu treba vremena da se pokrene, ali kad se pokrene, on se ne zaustavlja. Ja verujem da ćemo u sledećih nekoliko dana videti drastičan preokret i da će Ukrajinci izvući deblji kraj. Ne bi ni nama bilo teško da napravimo invaziju na Austriju jer ne očekuju to. Dobili su strašno veliku medijsku podršku sa Zapada, ali to nije ništa u odnosu na ono šta su izgubili i šta će tek da izgube- rekao je Dragan Vasiljković.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Dragan Vasiljković

-Borbeni moral Ukrajinaca je jako nizak. 25% učesnika ove operacije su činili plaćenici koji su dovedeni sa svih strana sveta. To se vidi iz raznih priloga. Retko ćete čuti ukrajinski jezik, nego ćete čuti pretežno engleski jezik. Podrška Afrike Rusiji je drastično porasla. Oni se ozbiljno spremaju i nude pomoć Rusima i to bez velikih novčanih nadoknada. Veliki broj visoko motivisanih vojnika Afrike su spremni da pruže pomoć. Znamo da Putin može da dobije 150.000 specijalaca iz Koreje kad god hoće. Mislim da je njegov cilj da bude što manje žrtava. Ovo je bio samo jedan očajnički samoubilački pokret- rekao je Vasiljković.

Slobodan Dimitrijević ispred pokreta "Srpsko-rusko bratstvo" rekao je da se slaže sa svim što je rekao kapetan Dragan.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Slobodan Dimitrijević

-Tri meseca je ova operacija bila ozbiljno spremana i službe Rusije su o tome svakako imale informacije. Ne verujem da se radi o iznenađenju. Radi se o samoubilačkoj akciji. Potpuno smo svesni toga da je ovo projektovano sa idejom kako bi se opravdala pomoć Ukrajini. Svesni smo potpuno da se ovde radi o žrtvovanju ukrajnskog naroda. Procenjeno je da je do sada 600.000 ukrajinskih vojnika izgubilo živote. Akcija koja je planirana da podigne medijsku pažnju, pretvorila se u akciju 15.000 ljudi od kojih se verovatno neće vratiti ni jedan. Rusija je već dobila pokretne krematorijume za spaljivanje 4000 poginulih vojnika. Samo je dobra volja ruskog rukovodstva da li će se ići na još četiri oblasti, a Ukrajina će nažalost izaći žrtvovana od strane svojih saveznika uz dobru želju da im Rusi ne naude onoliko koliko bi mogli- rekao je Dimitrijević.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

On je govorio i o solidarnosti koju nude zemlje Afrike Rusiji u ovom ratu, s obzirom da su te zemlje u procesu oslobađanja od zapadnih kolonizatora.

-Oslobađaju se pre svega uz rusku pomoć, a i Kina je pokazala interesovanje za investiranje u taj prostor. Ukrajina je država koja je na neki način reprogramirana od pravoslavnog, bratskog naroda, stvara se narod koji je pogubio svoje karakteristike nasleđene duhovnim vaspitanjem koje mu se vekovima prenosilo. Oni sada hoće od crkve da se ograde kao da ona i ne postoji. Ovi atlantistički projektanti pokušavaju da unište koristeći isti narod. Cilj im je da unište Rusiju iznutra. Prvi pokušaj i predigra je okretanje ruskog ukrajinskog naroda, koji bi napao Rusiju kao što je učinio uz neverovatne žrtve. Sasvim sigurno Ukrajina više nikada neće biti onakva kakvom ju je stvorio Sovjestski savez. Biće smanjena i  neutralna, neće imati vojsku, biće jedan čudan prostor- rekao je Dimitrijević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Da li ćemo uskoro jesti insekte? Okultna oligarhija zabavlja se eksperimentima nad ljudima! Nema kraja njihovoj bizarnosti!
Live TV

Da li ćemo uskoro jesti insekte? Okultna oligarhija zabavlja se eksperimentima nad ljudima! Nema kraja njihovoj bizarnosti!

Ono što nam se do juče činilo nemoguće, danas je došlo u Srbiju. Ako ovako nastavimo, ješćemo insekte! Zašto je Zapadu jako važno da uništi pravoslavnu crkvu u Rusiji i pravoslavlje uopšte? Na ovu temu u "Info danu" govorio je istoričar Goran Šarić. U drugom delu emisije priključili su se i Marko Lakić, novinar i ekonomista Nebojša Berak.

21.08.2024

19:24

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: NED – Finansijsko oružje za nametanje politike SAD!
Kolumne

Nebojša Bakarec: NED – Finansijsko oružje za nametanje politike SAD!

Nacionalni fond za demokratiju - NED (engl. National Endowment for Democracy) je neprofitna američka vladina organizacija osnovana 1983. godine sa ciljem „promocije demokratije“. Fond dobija najveći deo finansijskih sredstava od Kongresa (United States Congress) i Ministarstva inostranih poslova SAD (US Department of State). U stvarnosti NED je zamena za dotadašnje „meke“ delatnosti CIA, i NED je organizacija koja je popunila prazan prostor u širenju američke meke moći, koji je postojao i pored slične delatnosti USAID i Stejt dipartmenta.

21.08.2024

18:53

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Kapitulacija Kijeva znači rat sa "Blekrokom"! Putin i Rusija se spremaju za ključnu bitku, ali ne sa Ukrajinom i Zapadom!
Nimalo naivno!

Kapitulacija Kijeva znači rat sa "Blekrokom"! Putin i Rusija se spremaju za ključnu bitku, ali ne sa Ukrajinom i Zapadom!

Jedno od najvažnijih pitanja koja muče ne samo naše zaklete zapadne prijatelje, već i masovnog Rusa, jeste šta su tačno planovi Kremlja za Ukrajinu. Jer od toga će zavisiti trajanje Specijalne operacije, broj novih regiona, prihodi stanovništva, obim izgradnje za obnovu infrastrukture uništene ratom i ukrajinskom vlašću i još mnogo, mnogo toga.

21.08.2024

18:30

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija